Telor boemboe Bali (pittige hardgekookte eiren)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Eiergerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- De hard koken en daarna goed laten afkoelen.
De hardgekookte daarna pellen.
Doe de plantaardige in een wok en verhit deze goed.
Bak de hardgekookte mooi goudbruin.
Wees wel voorzichtig.
De wel steeds in beweging houden en geregeld omdraaien.
Zijn de mooi bruin, haal ze dan voorzichtig uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Maal de ingrediënten voor de boemboe’s fijn tot een mooie gladde pasta.
Laat in de wok een klein beetje achter en fruit hierin de boemboe’s.
Als de boemboe’s mooi gebakken is, dan de , de ketjap, jeruk perut blaadje en het toevoegen en laat dit nog ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Telor Masak Bali (balinese eieren)425m
-
Recept
Telor masak Bali (scherp gekruide eieren)430m
-
Recept
Dader boemboe (Pittige omelet met prei en kruiden)420m
-
Recept
Gulai telor (Eieren in pittige saus)445m
-
Recept
Telor Orak-Arik Dengan Kecap Dan Tomat (roerei met ketjap en tomaat)450m
-
Recept
Telor balado (eieren in pittige saus)440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- trassi kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1217 kcal | 60% | 4868 kcal |
Vetten | 24 g. | 34% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |