-
Lekkere boterkoek die ik al meerdere malen heb gemaakt. Ik voeg als extra nog een zakje vanillesuiker toe. Grote voordeel, ik heb de ingrediënten altijd in huis waardoor het ook een prima koek is om te bakken bij plotseling bezoek wanneer je geen zin hebt om nog boodschappen te gaan doen.
Fenny gaf dit recept 5/5 sterren
-
Hoort de boterkoek zacht te zijn, echt heel zacht?
Femke gaf dit recept 5/5 sterren
-
Een echte boterkoek hoort met roomboter.
Maar er is nu een lichtere variant blue band met roombotersmaak, deze boter is er echt heel goed voor geschikt.
Wat baktijden betreft je moet altijd op het uiterlijk af gaan want elke oven is anders.
Dennis gaf dit recept 4/5 sterren
-
Zelf moest ik de boterkoek half uur in de oven hebben.. Hij ruikt erg lekker en ziet er lekker uit. Ga hem zeker vaker bakken.
Maar ga de koek ook eens proberen om met roomboter te bakken :)
Annegreet gaf dit recept 4/5 sterren
-
Belangrijkste aan een boterkoek vind ik de klefheid van binnen. Ik probeer dit recept even uit omdat ik niet wegwijs wordt uit de online recepten van het : Blokzijler brok. Dit is de ultieme koek voor mij, echter de bakker in blokzijl, prins is ermee gestopt. Na wat proberen kom ik uit op een lekkere brok, echter deze is te gaar van binnen (luchtig) en ik zoek een zeer kleffe compacte en zwaar op de maag liggende koek.
Toen kwam ik bij dit recpt uit. Wellicht weet iemand hoe ik iets kleffer krijg ? Bijvoorbeeld de oven lager zetten, of het gedeelte tijdens het bakken eruit halen en slaan of mixen om vervolgens weer erin te zetten of een ander ingrediënt toevoegen?
Hoe maak ik boterkoek en brok kleffer van binnen in plaats van luchtiger?
Vylanche gaf dit recept 5/5 sterren
-
Mark: Het ei is niet vergeten, in boterkoek hoort namelijk helemaal geen ei.
Iduna gaf dit recept 5/5 sterren
-
Lekker! Ik heb ook nog een ander recept voor een boterkoek, smaakt ook erg goed!
Lieke gaf dit recept 5/5 sterren
-
Goed recept, ook prima te doen in een muffin vorm voor kleine boterkoekjes.
Je kunt er van dit recept precies twaalf maken.
Keetie gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik heb geen microgolf. Ik gebruik steelpan zonder water en kom
Chavez gaf dit recept 5/5 sterren
-
Prima recept. Met gember er op ook erg lekker. Alleen een ander bakadvies. Namelijk heet bakken (minimaal 250 gr C maar liever nog, als de oven dat haalt, op 275 gr C) en dan zorgen dat ie net niet helemaal gaar is d.w.z. c.a. 10 tot 15 min, afhankelijk van de temperatuur.
Pietuithellevoet gaf dit recept 4/5 sterren
-
Nadat ik naar de uk verhuisd was, was dit een van de weinige dingen die ik echt miste, en dit recept is zo makkelijk! Echt fantastisch! Hij moet bij mij een half uurtje en dan en laten afkoelen in de koelkast, tot hij goed koel is, is hij erg zacht, maar daarna is het perfect! Bedankt!
Ataralas gaf dit recept 5/5 sterren
-
Wellicht weet iemand hoe ik het iets kleffer krijg?
Door korter te bakken? De binnenkant moet niet helemaal gaar zijn.
Jeroen gaf dit recept 4/5 sterren
-
Lekker johh! k had niet genoeg boter dus heb van alles 1/5 eraf gedaan, maar tís prima ;) dikke 10 voor dit recept.
MeikeeX gaf dit recept 5/5 sterren
-
Heel erg lekker.
Binne gaf dit recept 5/5 sterren
-
Makkelijk en lekker, het meteen mijn zoon ook een keer laten maken, je moet ze toch iets meegeven voor ze zelfstandig worden.
Kaatje gaf dit recept 5/5 sterren
-
Heerlijk om te maken, lekker om te eten en de visite vindt hem heerlijk! Top recept.
Joel gaf dit recept 5/5 sterren
-
Super lekker!
En zelfs goedgekeurd door mijn vriend en die is kieskeurig als het op gebak aankomt.
Zelf doe ik er iets meer suiker in en iets minder bloem.
Echt super bedankt!
Lisanne gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik heb hem al verschillende keren gebakken als ik visite kreeg en niks in huis had en geen tijd om iets te halen. mensen dit is sneller en makkelijker dan iets halen en je hebt eer van je werk! ikzelf doe er nog wel een klein beetje traditioneel geklutst ei overheen voor de goudbruine laag, dat oogt wat smakelijker, maar qua smaak (ik gebruik trouwens bij bakken altijd roomboter, anders is de smaak bijna alsof je een pakje boter op zit te eten) is hij heerlijk en lekker duidelijk en eenvoudig.
Jantje gaf dit recept 4/5 sterren
-
Echt heel verslavend.
Kok gaf dit recept 5/5 sterren
-
We hebben het net gemaakt en zit in de oven! Beslag was in ieder geval lekker ;) Benieuwd hoe het zal smaken.
Yoyo gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ja, is een leuk recept maar je bent het ei vergeten.
Ook zonder ei erg lekker.
Mocht je het toch met ei willen klop dan het ei los gewoon samen met de suiker bloem en boter kneden.
beetje overhouden voor de boven kant om er overheen te smeren.
En boter met roomboter smaak? Kom op mensen magerine met een beetje roomboter gemengd ja bah.(ook nog veel te duur)
euroshopper roomboter pakje 250g 99 cent.
Verder bedankt voor het recept!
Mark gaf dit recept 4/5 sterren
-
Ik geef je tig sterren zo heerlijk is het!
Jack gaf dit recept 5/5 sterren
-
Echt heel erg lekker, ik heb het samen met een vriendin gemaakt. Nu er lekker van genieten.
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Prima recept!
Momo gaf dit recept 5/5 sterren
-
Morgen even boter halen en uitproberen.
Het lijkt me inderdaad erg makkelijk en lekker.
Kan deze ook in een quiche-vorm?
Sil gaf dit recept 5/5 sterren
-
Heerlijk recept! Baktijd is precies goed evenals de kleur ... dus jeroen misschien een nieuwe oven?
Peter gaf dit recept 5/5 sterren
-
'Wow' dacht ik toen ik dit makkelijke recept zag! 'Dat ga ik proberen!'
En zo gezegd, zo gedaan!
Net uit de oven gehaald en de koek ziet er mooi goud bruin uit! Niet precies hetzelf zoals die bij de lokale bakker, maar hij ruikt heerlijk!
Nu laten afkoelen en zien hoe het morgen proeft op pakjesavond! Thanks!
Jeanine gaf dit recept 5/5 sterren
-
Net gebakken en het is lekker. Heel erg bedankt!
Mieke gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ziet er wel lekker uit!
Linde gaf dit recept 4/5 sterren
-
Ik doe er ook een eitje bij.
Suus gaf dit recept 5/5 sterren
-
Doe voor het bakken hazelnoten of amandelen op het deeg. Heerlijk!
Antonia gaf dit recept 5/5 sterren
-
Het ruikt zo lekker zelf bakken en ik ben blij met dit recept en zoveel lekkere dingen om het recept nog lekkerder te maken.
Joke van Hagen gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik vind hem heel lekker maar moest wel lang wachten bij het afkoelen hij was nog heel zacht.
Josa gaf dit recept 5/5 sterren
-
De baktijd klopt niet. Dit moet het dubbele zijn, te weten 40 minuten. Doe je het korter in de oven dan wordt het niet mooi goudbruin, maar blijft het geel.
Jeroen gaf dit recept 5/5 sterren
-
Hij is echt heel lekker en heel simpel en lekker snel klaar.
Ik moest hem wel eerst even laten afkoelen anders was hij te zacht maar voor de rest was het super!
Roos gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik vind het een heel goed en lekker recept.
Bart gaf dit recept 5/5 sterren
-
Prima recept! Ik gebruik dan deels gewoon tarwebloem en deels gebuild meel, en meng het met stukjes hazelnoot. De suiker is ook goed te vervangen door honing.
René gaf dit recept 5/5 sterren
-
Supersimpel, en lekker. ik heb alleen wel iets langer nodig om hem in de oven te bakken. maar het is heerlijk.
Mira gaf dit recept
4/
5 sterren
-
Geweldig en lekker recept. Zelf strijk ik er voor het bakken nog een beetje ei geklutst met melk over voor een mooie kleur en ik doe er ook een zakje vanillesuiker bij. Ik heb hem al zo vaak gemaakt. De ingrediënten heb ik altijd in huis dus als er iemand langskomt kan ik snel een boterkoek bakken. Echt een hit dit recept. Geen geknoei met smeriger handen om te kneden, een echt geweldig recept. Je kan hem goed verpakt ook invriezen als je over houdt, maar zover komt het hier niet. Oh ja, ik gebruik altijd roomboter.
Piebie gaf dit recept 5/5 sterren