Boterkoek

Boterkoek

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Smelt de boter in de magnetron tot het vloeibaar is en meng dit met de bloem, suiker en zout. Giet het in een boterkoekvorm en bak ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC.
Bron: © van de buurvrouw

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit boterkoek recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (34)

Gemiddelde score 9.6 / 10 in 34 reacties
 • Lekkere boterkoek die ik al meerdere malen heb gemaakt. Ik voeg als extra nog een zakje vanillesuiker toe. Grote voordeel, ik heb de ingrediënten altijd in huis waardoor het ook een prima koek is om te bakken bij plotseling bezoek wanneer je geen zin hebt om nog boodschappen te gaan doen.
  Fenny gaf dit recept 5/5 sterren
 • Hoort de boterkoek zacht te zijn, echt heel zacht?
  Femke gaf dit recept 5/5 sterren
 • Een echte boterkoek hoort met roomboter. Maar er is nu een lichtere variant blue band met roombotersmaak, deze boter is er echt heel goed voor geschikt. Wat baktijden betreft je moet altijd op het uiterlijk af gaan want elke oven is anders.
  Dennis gaf dit recept 4/5 sterren
 • Zelf moest ik de boterkoek half uur in de oven hebben.. Hij ruikt erg lekker en ziet er lekker uit. Ga hem zeker vaker bakken. Maar ga de koek ook eens proberen om met roomboter te bakken :)
  Annegreet gaf dit recept 4/5 sterren
 • Belangrijkste aan een boterkoek vind ik de klefheid van binnen. Ik probeer dit recept even uit omdat ik niet wegwijs wordt uit de online recepten van het : Blokzijler brok. Dit is de ultieme koek voor mij, echter de bakker in blokzijl, prins is ermee gestopt. Na wat proberen kom ik uit op een lekkere brok, echter deze is te gaar van binnen (luchtig) en ik zoek een zeer kleffe compacte en zwaar op de maag liggende koek. Toen kwam ik bij dit recpt uit. Wellicht weet iemand hoe ik iets kleffer krijg ? Bijvoorbeeld de oven lager zetten, of het gedeelte tijdens het bakken eruit halen en slaan of mixen om vervolgens weer erin te zetten of een ander ingrediënt toevoegen? Hoe maak ik boterkoek en brok kleffer van binnen in plaats van luchtiger?
  Vylanche gaf dit recept 5/5 sterren
 • Mark: Het ei is niet vergeten, in boterkoek hoort namelijk helemaal geen ei.
  Iduna gaf dit recept 5/5 sterren
 • Lekker! Ik heb ook nog een ander recept voor een boterkoek, smaakt ook erg goed!
  Lieke gaf dit recept 5/5 sterren
 • Goed recept, ook prima te doen in een muffin vorm voor kleine boterkoekjes. Je kunt er van dit recept precies twaalf maken.
  Keetie gaf dit recept 5/5 sterren
 • Lekker johh! k had niet genoeg boter dus heb van alles 1/5 eraf gedaan, maar tís prima ;) dikke 10 voor dit recept.
  MeikeeX gaf dit recept 5/5 sterren
 • Heel erg lekker.
  Binne gaf dit recept 5/5 sterren
 • Meer reacties

Laat uw reactie achter