MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Boterkoek

Boterkoek recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Smelt de boter in de magnetron tot het vloeibaar is en meng dit met de bloem, suiker en zout. Giet het in een boterkoekvorm en bak ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit boterkoek recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Lekkere boterkoek die ik al meerdere malen heb gemaakt. Ik voeg als extra nog een zakje vanillesuiker toe. Grote voordeel, ik heb de ingrediënten altijd in huis waardoor het ook een prima koek is om te bakken bij plotseling bezoek wanneer je geen zin hebt om nog boodschappen te gaan doen.
  • Hoort de boterkoek zacht te zijn, echt heel zacht?
  • Een echte boterkoek hoort met roomboter. Maar er is nu een lichtere variant blue band met roombotersmaak, deze boter is er echt heel goed voor geschikt. Wat baktijden betreft je moet altijd op het uiterlijk af gaan want elke oven is anders.
  • Zelf moest ik de boterkoek half uur in de oven hebben.. Hij ruikt erg lekker en ziet er lekker uit. Ga hem zeker vaker bakken. Maar ga de koek ook eens proberen om met roomboter te bakken :)
  • Belangrijkste aan een boterkoek vind ik de klefheid van binnen. Ik probeer dit recept even uit omdat ik niet wegwijs wordt uit de online recepten van het : Blokzijler brok. Dit is de ultieme koek voor mij, echter de bakker in blokzijl, prins is ermee gestopt. Na wat proberen kom ik uit op een lekkere brok, echter deze is te gaar van binnen (luchtig) en ik zoek een zeer kleffe compacte en zwaar op de maag liggende koek. Toen kwam ik bij dit recpt uit. Wellicht weet iemand hoe ik iets kleffer krijg ? Bijvoorbeeld de oven lager zetten, of het gedeelte tijdens het bakken eruit halen en slaan of mixen om vervolgens weer erin te zetten of een ander ingrediënt toevoegen? Hoe maak ik boterkoek en brok kleffer van binnen in plaats van luchtiger?
  • Mark: Het ei is niet vergeten, in boterkoek hoort namelijk helemaal geen ei.
  • Lekker! Ik heb ook nog een ander recept voor een boterkoek, smaakt ook erg goed!
  • Goed recept, ook prima te doen in een muffin vorm voor kleine boterkoekjes. Je kunt er van dit recept precies twaalf maken.
  • Lekker johh! k had niet genoeg boter dus heb van alles 1/5 eraf gedaan, maar tís prima ;) dikke 10 voor dit recept.
  • Heel erg lekker.

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /