Taaitaai

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Stamp de anijssuiker fijn in een kom.
  2. Voeg de , en 1 ei toe en roer het goed door elkaar.
  3. Zeef in een andere kom het zelfrijzend en roer de en erdoor.
  4. Roer het met een spatel door de tot een stevig deeg.
  5. Laat het deeg afgedekt 1 uur in de ijskast opstijven.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  7. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  8. Rol het deeg op een met bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dikte.
  9. Leg het deeg op het bakpapier en bestrijk de bovenzijde met 1 losgeklopt ei.
  10. Bak de taaitaai in 20 minuten bruin en gaar in het midden van de oven.
  11. Laat de taaitaai op de bakplaat afkoelen en snijd de koek in stukken.
25
25
25

Variaties op Taaitaai

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Taaitaai
VariatieAantalGang
Taaitaai met honing, siroop en koekkruiden1Sinterklaas
Taaitaai1Sinterklaas

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • stroop, bakmeel, bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in stroop
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
540 kcal
27%2160 kcal
Vetten
3 g.
5%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
112 g.
43%448 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Taaitaai