Taaitaai met honing, siroop en koekkruiden
- Herkomst Nederland
- Categorie Sinterklaas
- Taaitaai recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Bakplaat
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Stamp de anijsblokjes fijn.
- Roer het met de , keukenstroop en 1 ei door elkaar.
- Zeef in een andere kom het en roer de en erdoor.
- Roer het met een spatel door de hining tot een stevug deeg.
- Laat het afgedekt 1 uur in de ijskast rusten.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Rol het deeg op een met bestoven werkvlak uit tot een deeglap van 1 cm dikte.
- Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de bovenzijde met 1 los geklopt ei.
- Bak de taaitaai in 20 minuten in het midden van de oven in 25 minuten bruin en gaar.
- Laat de taaitaai afkoelen op een rooster en snijd hem in 20 stukken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Taaitaai41u45m
-
Recept
Taaitaai430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 668 kcal | 33% | 2672 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 112 g. | 43% | 448 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |