Stoofpotje van rundvlees
- Herkomst Nederland
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jacob
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in mooie stukjes ten grootte van een dobbelsteen en bestrooi deze met en .
Verhit wat extra boter in een braadpan en bak hierin het braadvlees al omscheppend bruin.
Maak de wortel schoon en snijd deze ook in dobbelsteentjes.
Neem met een schuimspaan nu het vlees uit de pan en bak hier dan in de dobbelsteentjes spek circa 6 minuten. - Neem ze dan uit de pan, voeg de toe en de blokjes wortel.
Laat het kort kleuren. - Voeg het vlees nu weer toe en bestrooi alles met de .
- laat de 2 minuten garen, schenk dan de er alroerend erbij en dan de rode .
- Voeg dan de en de erbij.
- Breng nu alles aan de kook, leg er een deksel op de pan en laat het minstens 2,5 uur lekker sudderen.
- Je kunt eventueel tussentijds nog wat toe voegen.
Voeg voor het laatste kwartier de spekblokjes toe. - Intussen kan men de in vieren delen en de toevoegen.
- Bestrooi later de stoofpot met peterselie tijdens het opdienen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- bouillon en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon en wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 212 kcal | 10% | 848 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 33 g. | 12% | 132 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |