Snij het rundvlees in blokjes en bestrooi deze met en .
Voeg de toe aan de vleesblokjes en meng het geheel goed.
Snij de spek in kleine blokjes.
Maak de ’s schoon en snij deze in reepjes.
Maak de uien(3) schoon en snij deze in ringetjes.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de peper(2 theelepels) schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de champignons(250 gram) schoon en snij deze in stukjes.
Maak de selderiestengel schoon en snij deze in kleine stukjes.
Maak de Cherry tomaatjes(500 gram) schoon en snij deze in stukjes.
Voeg de boter(50 gram) en olijfolie(3 eetlepels) in een braadpan verhit het geheel.
Voeg beetje bij beetje de blokjes vlees en spek toe en roerbak ze rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan en bak in het vocht de uien(3) en knoflook aan tot deze glazig zijn
Dan afblussen met de wijn(1 deciliter) en de warme runderbouillon(200 milliliter).
Voeg het vlees weer toe en dan de Cherry tomaten toevoegen.
Voeg de gedroogde kruiden, selderij en het pepertje toe .
Dit geheel een 60 minuten zachtjes pruttelen.
Al die smaken krijgen de kans om lekker in dat vlees te trekken.
Voeg tenslotte de champignons(250 gram) en de rest van de groente toe.
Schep het geheel regelmatig goed door zodat hat niet aanzet aan de pan.
Laat het geheel lekker 3 uur laten sudderen.
Zorg er wel voor dat het geheel niet droog komt te staan, voeg desnoods nog wat bouillon toe, maar maak het geheel niet te nat dit komt de smaak niet ten goede.
Nu heb je botermals gekruid rundvlees met een heerlijk gestoofde groenten.
Even proeven en eventueel nog wat op smaak brengen met wat extra kruiden.
Serveer dit met aardappels of rijst.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
Gluten
wijn en runderbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en runderbouillon
Koemelk
boter en runderbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico azijn
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
runderbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, balsamico azijn, wijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.