Soto madura (licht gekruide rundersoep)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Maaltijdsoepen
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en pers deze fijn.
Maak de schoon en hak deze zeer fijn.
Was de en kneus deze met de achter kant van een mes
Blancheer de tauge.
Kook de aardappels en .
Snij de aardappels in stukjes.
Snij de in stukken.
Wrijf de fijn en voeg de , , , , en toe.
Maal dit tot je een pasta hebt en fruit de pasta in een beetje .
Week de su-un in heet water en spoel het af met koud water.
Trek bouillon van het vlees in 1 liter water, voeg een theelepel zout toe en de .
Voeg de pasta toe aan de bouillon en breng deze verder op smaak met wat zout.
Verdeel de aardappels, , su-un, tauge, en apart van elkaar in schaaltjes.
Vul borden met een klein beetje uit elk bakje en daarna giet je de hete soep er overheen.
Wil je het iets pittiger hebben dan kun je sambal naar smaak door de soep mengen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Lontong Balap (rundersoep)450m
-
Recept
Soto ajam (licht gekruide kippensoep)445m
-
Recept
Soto Ayam - Indische kippensoep430m
-
Recept
Eigenwijze soto soep445m
-
Recept
Sajoer Tjethen (licht gekruide groenteschotel)450m
-
Recept
Sajoer Kari Daging Sapi (gekruide groentensoep met rundvlees)41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderie is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 192 kcal | 9% | 768 kcal |
Vetten | 12 g. | 18% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |