Slagroomtaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven niet voor.
  2. Klop de in een schaal schuimig en meng 1 voor 1 de dooiers erdoor.
  3. Dan de er geleidelijk laten inglijden.
  4. Net zo lang blijven kloppen tot een lichtgele schuimige massa ontstaat en de korrels zijn opgelost.
  5. In een andere schaal de zo stijf mogelijk kloppen.
  6. en krokant (hazelnootstukjes) door het dooiermengsel scheppen en voorzichtig de erdoor spatelen.
  7. Een springvorm invetten, met het deeg vullen en in de oven plaatsen.
  8. Dan pas aandoen en verwarmen tot 140°C (hetelucht 130°C).
  9. Na 60 minuten bakken uit de vorm nemen en op een rooster laten uitdampen en afkoelen.
  10. stijfkloppen en steeds een deel van de toevoegen.
  11. Koude taart eenmaal doorsnijden, 2/3 deel van de room over de bodem verdelen en de andere taartbodem erop plaatsen.
  12. De rest van de room gebruiken om op de boven- en zijkanten te strijken.
  13. Krokant met behulp van een mes tegen de zijkanten drukken en de rest over de bovenkant strooien.
  14. Voldoende voor 12-16 punten
25
25
25

Variaties op Slagroomtaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Slagroomtaart
VariatieAantalGang
Slagroomtaart2Speciale gelegenheden
Bodem slagroomtaart1Taart en gebak
Griekse mangoyoghurt- slagroomtaart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter om in te vetten, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter om in te vetten, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Slagroomtaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hallo, Ik heb gisteren een slagroomtaart proberen te maken, maar het is volkomen mislukt. Ik heb alles gedaan volgens de receptuur. Toen ik de taart uit de oven haalde, was het zo plat als een pann... Lees reactie
Atila 19 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
832 kcal
41%3328 kcal
Vetten
60 g.
86%240 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%116 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Slagroomtaart