Leg een vel bakpapier op een springvorm van 28 bij 28 cm (vierkant).
Vet de randen in.
Verwarm de oven voor op 150 graden C.
Bereiding:
Cake:
Splits de in 2 grote beslagkommen.
Klop het eiwit met een snufje stijf met een handmixer op de hoogste stand (het is stijf genoeg, wanneer je de kom ondersteboven kan houden) en leg het weg om het straks als laatste toe te voegen aan het beslag.
Het eiwit wel als eerste kloppen, want dan is de handmixer nog schoon!
Klop in de andere kom het eigeel glad en klop er vervolgens de toe.
Voeg de suiker(120 gram)(270 gram) toe en klop het tot er een glad beslag ontstaat.
Zeef de bloem(300 gram) en maizena(60 gram) bovenop het beslag en mix het glad.
Spatel de opgeklopte eiwit door het beslag en doe het gehele beslag in de springvorm.
Leg de springvorm in de oven en bak de cake(1 stuk)60 minuten (de cake(1 stuk) is gaar wanneer je er een sateprikker insteekt en hij komt er schoon weer uit).
Laat de cake(1 stuk) intussen afkoelen.
Slagroom:
Klop met een handmixer het slagroom(800 milliliter)(1 stuk) en de suiker(120 gram)(270 gram) stijf en glad.
Verdeel het slagroom(800 milliliter)(1 stuk) in tweeën.
De gelatinebladen in koud water laten weken.
In een steelpannetje de gepureerde mango(1 stuk) en perziken(1 blik)(3 blik) verwarmen (niet koken!) en roer er de gelatine door.
Roer totdat de gelatine geheel is opgelost en doe de pan van het vuur, laat 5 minuten aflkoelen.
Verdeel de gepureerde fruit over de 2 kommen slagroom(800 milliliter)(1 stuk), op basis van 70% / 30%.
Spatel beide slagroommengsels tot er een glad en egaal mengsel ontstaat.
De een zal wat donkerder kleuren dan de ander.
Garneren:
Snijd de cake(1 stuk) horizontaal door midden, waardoor er 2 plakken ontstaat.
Bestrijk de onderste helft van de cake(1 stuk) geheel in met de '70% slagroommengsel'.
Snijd de halve perziken(1 blik)(3 blik) in dunne plakken en leg het boven het slagroommengsel.
Leg de andere helft cake(1 stuk) erbovenop.
Bestrijk met de '30% slagroommengsel'.
Snijd de mango(1 stuk) in mooie dunne plakken en garneer er de bovenkant van de taart mee.
Zet de taart nog een uur of langer in de koelkast om het vervolgens te serveren.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
cake kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
cake kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
slagroom en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
cake kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.