Schotse zalmburgers

Ingrediënten

+ -
print

Voor de mayonaise:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de .
  2. Meng de met de dyonmosterd en roer er vervolgens de en de naar smaak door, dek af en zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Kook de ongeschilde aardappelen 15 minuten in een pan met kokend water met , giet ze af laat ze voldoende afkoelen en schil ze.
  4. Roer intussen de zalm, en doorelkaar en voeg naar smaak en peper toe.
  5. Rasp de aardappelen grof.
  6. Voeg ze aan het zalmmengsel toe en meng het heel voorzichtig met vochtige handen, zodat de reepjes zoveel mogelijk heel blijven.
  7. Verdeel het mengsel in 8 porties, vorm met vochtige handen er platte burgers van 1 cm dik en druk ze goed aan.
  8. Wentel de zalmburgers door de .
  9. Verhit de in een koekenpan.
  10. Bak de burgers in 5 minuten knapperig en goudbruin.
  11. Keer ze eenmaal.
  12. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ere de en de slabladeren bij
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • mayonaise en mayonaise kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise en mayonaise
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise en mayonaise
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise en mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise en mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie, mayonaise, mayonaise
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
402 kcal
20%1608 kcal
Vetten
23 g.
33%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%140 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schotse zalmburgers