Schotse "soepketel"
- Herkomst Schotland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van janbalk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Snijd de , en fijn en fruit de groente enkele minuten in vijfachtste van de hete .
- Blus af met de en eenvijfde van de en laat het vocht verdampen.
- Voeg vervolgens de toe en laat de bouillon een half uur trekken.
- Zeef de bouillon.
- Maak de vis en schelpdieren schoon.
- Kook de in de tot de schelpen open gaan.
- Neem de uit de pan, verwijder de schelpen en houd ze warm.
- Bak de -Jakobsmosselen in de resterende hete om en om goudbruin.
- Pocheer de visfilet in de bouillon die tegen de kook aan gehouden wordt.
- Houd de -Jakobsmosselen en visfilet warm.
- Kook de bouillon in tot de helft.
- Voeg de crème fraîche toe en kook het vocht nog vijf minuten door.
- Breng op smaak met , de resterende eetlepels , wat en .
- Verdeel de visfilet en schelpdieren over de warme borden en schep de bouillon hierover.
- Garneer met , en .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en visbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en visbouillon
- boter en visbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- visbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en whisky
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
- visbouillon en zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 227 kcal | 11% | 908 kcal |
Vetten | 24 g. | 34% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |