Salade met lamsham en meikaas
- Herkomst Nederland
- Categorie Maaltijdsalades
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Snij de lams ham in plakjes.
Snij de kaas in blokjes.
Hak de walnoten fijn.
Knip de tuinkers.
Was de sla en laat deze uitlekken.
Maak de bosuitjes schoon en snij deze in ringetjes.
Maak de bleekselderij schoon en snij deze in kleine stukjes.
Maak de tomaten schoon en snij deze in vier stukken.
Steek met de meloenbolletjessteker bolletjes uit de meloen.
Schep de kaas, de walnoten en de tuinkers voorzichtig door elkaar.
Rol de plakjes lams ham op.
Roer voor de dressing:
De azijn en de mosterd door elkaar en schenk er al roerend beetje bij beetje de olie bij.
Voeg de honing en de munt toe en breng de dressing met zout en peper.
Verdeel de sla over de borden en verdeel de bosui en de bleekselderij over de sla.
Leg de meloen, de lams ham rolletjes en de tomaatpartjes erop en sprenkel de dressing over de salade.
Verdeel er tenslotte het kaas-walnootmengsel over.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- jonge kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in jonge kaas
- jonge kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- jonge kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- jonge kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 326 kcal | 16% | 1304 kcal |
Vetten | 25 g. | 36% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |