Breek 100 gram van de chocolade en smelt au bain marie.
Maal de kort in de keukenmachine (het moet niet helemaal fijn worden)
Spatel de door de gesmolten chocolade en druk het mengsel in de bodem van de springvorm of de taartvormpjes.
Week de blaadjes in ruim water.
Verwarm de in een pan met 50 gram van de suiker.
Roer af en toe tot de suiker goed oplost.
Doe de hete frambozen(125 gram)(200 gram) over in een maatbeker.
Knijp de gelatine(4 blaadjes) uit, voeg toe en pureer met een staafmixer.
Doe over in een kom, laat 25 minuten afkoelen en schep af en toe om.
Mix ondertussen de mascarpone(150 gram) met de slagroom(150 milliliter) en de rest van de suiker tot een dikke crème in een ruime kom.
Spatel de afgekoelde maar nog vloeibare frambozenpuree erdoor, en verdeel het mengsel meteen over de taartbodem.
Maak met een lepel mooie pieken in de bovenkant.
Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de taart met verse frambozen(125 gram)(200 gram) en rasp de rest van de chocolade erboven
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade en muesli
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade en muesli
Suiker
frambozen en frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in muesli
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
Koemelk
pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mascarpone en slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade en muesli
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in mascarpone en slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
Vis
gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.