Linzensalade

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vinaigrette:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Doe de olie in een pan en bak en knoflook in circa 5 minuten zachtjes glazig.
  2. Voeg de , het , de en de wortelpeterselie toe en schep om.
  3. Giet er het kokende water bij en laat op laag vuur met de deksel op de pan circa 30 minuten
    zachtjes koken.
  4. Check of de goed gaar zijn.
  5. Laat anders nog even doorkoken.

    Maak in de tussentijd de .
    Wrijf de knoflook met het in de vijzel tot een gladde pasta.
  6. Zo komt de smaakvan de knoflook goed naar voren.
  7. Meng er eerst de door en klop dan de azijn en de olie er door.

    Doe de warme op een schaal en schep de dressing er door.
    Je kunt deze maaltijd aanvullen met de bloemkool gerechten of gewoon wat gekookte bloemkool of gegrilde pompoen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Linzensalade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Linzensalade
VariatieAantalGang
Linzensalade met feta1Maaltijdsalades
Lauwwarme linzensalade1Maaltijdsalades
Marokkaanse linzensalade1Salades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vinaigrette kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
88 kcal
4%352 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%76 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Linzensalade