Doe de in de pan en laat het smelten.
doe daarna de in de pan en roer het.
doe het deel melk(1 deel) er langzaam bij.
Wordt het te dik, doe er dan gerust meer melk(1 deel) bij en wordt het te dun, doe er dan bloem(1 stuk)(1 deel) blij.
Maak er een lekkere kleimassa van!
Nu is je roux smaakloos dus geef hem een lekker smaakje!
Doe dit met kruiden die in je kast staan of breng een bezoek aan het kruidenschap van de plaatselijke supermarkt!
Doe er dan (verschillende soorten) geraspte kaas bij en je hebt een kaaskroket!
Lekker met stukjes ham.
Doe je er vlees bij (naar keuze), dan heb je een vleeskroket.
Lekker met champignons.
En doe je er stukjes groenten bij, dan krijg je een groentenkroket!
Je kan alles in de roux stoppen om je ideale kroket te maken.
Heb je de roux klaar met je favoriete ingrediënt(en) er in, dan moet de roux even rusten.
Laat hem afkoelen buiten de koelkast (niet afgekoelde etenswaren in de koelkast is "not done").
Is hij afgekoeld, wikkel hem dan in plasticfolie en doe hem daarna de koelkast in.
Hier wordt hij lekker stevig vam
Na een half uurtje mag hij uit de ijskast.
Nu gaan we de kroketten vormen en paneren.
Doe in een diep bord het eiwit(1 eetlepel) met een eetlepel koud water.
Zet ook een diep bord beschuitkruim of paneermeel(1 stuk) klaar en ook een bord bloem(1 stuk)(1 deel).
Maak je handen nat in koud water (zo blijven je handen lekker koud en zo kun je de kroketten beter vormen).
Maak van de dikke roux kleine worsten wat je kroketten worden, (grootte en dikte naar smaak natuurlijk).
Je kan er ook pingpongballen van maken voor bitterballen.
Nu ga je de kroketworsten paneren.
Stap 1:
De kroket rol je eerst door bloem (zo pakt het eiwit beter aan je kroketje).
Stap 2:
Dan rol je het door het eiwit.
Stap 3:
rol de kroket nu door de paneermeel(1 stuk).
Dit doe je bij al je kroketten en daarna zet je ze 15 minuten in de koelkast.
Na deze 15 minuten volg je weer deze stappen maar nu vanaf stap 2 en zet je ze weer 15 minuten in de koelkast.
Ze zijn daarna klaar om te frituren (in de frituurpan, grote braadpan of koekenpan met veel olie).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eiwit en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
Koemelk
boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Kroketten (basis recept) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies RESET
Komt er geen bouillon by?
Saskia 23 maart 2012
1 ster omdat niet of nauwelijks beschreven wordt dat de roux heel STEVIG moet zijn VOORDAT die de koelkast in gaat. Een echt waardeloos recept dus.
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.