Kroketten (basis recept)

Ingrediënten

+ -
print

Voor paneren:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Doe de in de pan en laat het smelten.
    doe daarna de in de pan en roer het.
    doe het deel er langzaam bij.
    Wordt het te dik, doe er dan gerust meer bij en wordt het te dun, doe er dan blij.
    Maak er een lekkere kleimassa van!

    Nu is je roux smaakloos dus geef hem een lekker smaakje!
    Doe dit met kruiden die in je kast staan of breng een bezoek aan het kruidenschap van de plaatselijke supermarkt!

    Doe er dan (verschillende soorten) geraspte kaas bij en je hebt een kaaskroket!
  2. Lekker met stukjes ham.

    Doe je er vlees bij (naar keuze), dan heb je een vleeskroket.
  3. Lekker met champignons.
    En doe je er stukjes groenten bij, dan krijg je een groentenkroket!
    Je kan alles in de roux stoppen om je ideale kroket te maken.

    Heb je de roux klaar met je favoriete ingrediënt(en) er in, dan moet de roux even rusten.
    Laat hem afkoelen buiten de koelkast (niet afgekoelde etenswaren in de koelkast is "not done").
    Is hij afgekoeld, wikkel hem dan in plasticfolie en doe hem daarna de koelkast in.
    Hier wordt hij lekker stevig vam
    Na een half uurtje mag hij uit de ijskast.

    Nu gaan we de kroketten vormen en paneren.
    Doe in een diep bord het met een eetlepel koud water.
    Zet ook een diep bord beschuitkruim of klaar en ook een bord .

    Maak je handen nat in koud water (zo blijven je handen lekker koud en zo kun je de kroketten beter vormen).
    Maak van de dikke roux kleine worsten wat je kroketten worden, (grootte en dikte naar smaak natuurlijk).
  4. Je kan er ook pingpongballen van maken voor bitterballen.
    Nu ga je de kroketworsten paneren.
    Stap 1:
  5. De kroket rol je eerst door bloem (zo pakt het eiwit beter aan je kroketje).
    Stap 2:
  6. Dan rol je het door het eiwit.
    Stap 3:
  7. rol de kroket nu door de .

    Dit doe je bij al je kroketten en daarna zet je ze 15 minuten in de koelkast.
    Na deze 15 minuten volg je weer deze stappen maar nu vanaf stap 2 en zet je ze weer 15 minuten in de koelkast.
    Ze zijn daarna klaar om te frituren (in de frituurpan, grote braadpan of koekenpan met veel olie).

    Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Kroketten (basis recept) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET

Komt er geen bouillon by?
Saskia 23 maart 2012
1 ster omdat niet of nauwelijks beschreven wordt dat de roux heel STEVIG moet zijn VOORDAT die de koelkast in gaat. Een echt waardeloos recept dus.
pipova 25 november 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
103 kcal
5%412 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kroketten (basis recept)