Krokant gebakken kip met broccoli en tomaten

Ingrediënten

+ -
print

Saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Voor de saus het in een schaaltje met , , en mengen.
  2. Blijven roeren tot de is opgelost.
  3. De saus apart zetten.
    De kip in een schaal door de en de wentelen.
  4. Het er overheen strooien.
  5. Het vlees keren tot het aan alle kanten met bedekt is.
    De wok of koekenpan 30 seconden verwarmen.
  6. De in de pan schenken en flink verhitten.
  7. Het vlees in 3 porties in 3-4 minuten goudbruin bakken.
  8. Met een schuimspaan uit de pan nemen.
  9. Op keukenpapier uit laten lekken en op een platte schaal leggen.
    De tot op 1 eetlepel na uit de wok schenken.
  10. De wok op een middelhoog vuur verhitten en de er al roerende in bakken.
  11. Na 10 seconden de ui toevoegen.
  12. Na nog eens 30 seconden de erbij doen en 10 seconden later de .
    De groenten nog ca. 1,5 minuut bakken.
  13. Het in de wok doen en alles 2 minuten afgedekt zachtjes koken.
  14. De en de saus erdoor roeren tot de saus na ca. 30 seconden bindt.
  15. De groenten over het scheppen en direct serveren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • vissaus, vissaus, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus en vissaus
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
  • vissaus en vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
162 kcal
8%648 kcal
Vetten
7 g.
11%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
3%0 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Krokant gebakken kip met broccoli en tomaten