Voor de saus het in een schaaltje met kippenbouillon(185 milliliter), vissaus(4 theelepels)(4 theelepels), oestersaus(4 theelepels) en suiker(1 theelepel) mengen.
Blijven roeren tot de suiker(1 theelepel) is opgelost.
De saus apart zetten.
De kip in een schaal door de vissaus(4 theelepels)(4 theelepels) en de peper(0.5 theelepels) wentelen.
Het aardappelzetmeel(4 theelepels)(2 eetlepels) er overheen strooien.
Het vlees keren tot het aan alle kanten met aardappelzetmeel(4 theelepels)(2 eetlepels) bedekt is.
De wok of koekenpan 30 seconden verwarmen.
De olie(250 milliliter) in de pan schenken en flink verhitten.
Het vlees in 3 porties in 3-4 minuten goudbruin bakken.
Met een schuimspaan uit de pan nemen.
Op keukenpapier uit laten lekken en op een platte schaal leggen.
De olie(250 milliliter) tot op 1 eetlepel na uit de wok schenken.
De wok op een middelhoog vuur verhitten en de knoflook(4 theelepels) er al roerende in bakken.
Na 10 seconden de ui toevoegen.
Na nog eens 30 seconden de bosuitjes(2 centimeter) erbij doen en 10 seconden later de broccoli(300 gram).
De groenten nog ca. 1,5 minuut bakken.
Het water(85 milliliter) in de wok doen en alles 2 minuten afgedekt zachtjes koken.
De tomaat(1 stuk) en de saus erdoor roeren tot de saus na ca. 30 seconden bindt.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
Suiker
vissaus, vissaus, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus en vissaus
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
Vis
vissaus en vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.