Hartige kooltaart
- Herkomst Venezuela
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van fabita
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 185 a 200 graden C.
- De scheiden.
- De in water met een beetje koken in ongeveer 3 minuten, afgieten en uit laten lekken.
- De boter of verwarmen en de al roerend beetje bij beetje op zacht vuur erdoor roeren.
- Roer daarna de uisnippers al roerend erdoor en dan de ook al roerend en beetje bij beetje toevoegen tot de saus gebonden is.
- Dan naar smaak kruiden met , en .
- Deze witte saus even apart houden.
- Klop dan de eiwiiten stijf en dan voorzichtig één voor één de eidooiers bij de stijfgeklopte eiwitten voegen.
- Nu de uitgelekte bij het eimengsel voegen en de .
- Voorzichtig mengen.
- Naar smaak wat , en erbij.
- Nu de witte saus mengen met het ei-koolmengsel.
- Een ovenvaste schaal invetten en met wat bestrooien.
- Het koolmengsel hierin overdoen en in de oven schuiven voor ongeveer 30 a 35 minuten.
- Laat het daarna ongeveer 5 a 10 minuten wat afkoelen en keer de taart dan om op een schaal.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- margarine, kaas, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine en worcestershiresaus
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 115 kcal | 5% | 460 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |