Hangop met gekarameliseerde appel en cranberry's
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Begin een dag van te voren met de hangop.
Neem een kom. - een zeef, een schone theedoek en de .
Hang de zeef in de kom en leg de theedoek over de zeef. - Giet vervolgens de erin en vouw de theedoek voorzichtig dicht.
Laat de een nacht uitlekken in de koelkast.
Schep de volgende dag de hangop uit de theedoek in een kom.
Klop de op in een kom en voeg 2 eetlepels toe, spatel vervolgens de hangop er voorzichtig doorheen. - Zet de kom met hangop terug in de koelkast.
Schil de en snij deze in blokjes.
Zet een pan op hoog vuur en voeg 100 gram toe, verhit de kort en blijf goed roeren. - Voeg vervolgens 30 gram toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg de stukjes appel toe en roer dit door het mengsel zodat alle kanten bedekt zijn met .
Voeg vervolgens de toe en blus meteen af met de witte . - Voeg het citroensap toe en laat het mengsel even pruttelen, zodat het een geheel wordt.
Haal hierna de pan van het vuur en laat afkoelen.
Verdeel de hangop over de borden en schep hier de appelblokjes en overheen, maak af met een beetje saus uit de pan.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- yoghurt en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt, slagroom, boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt, slagroom, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 186 kcal | 9% | 744 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 32 g. | 36% | 128 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |