Gulai bebek (pittig gestoofde eend)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Maak de uien schoon en snij deze in dunne ringen.
Maak de schoon en pers deze fijn.
Maak de rawits schoon en snij deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de eend schoon en snij deze in stukken.
Pof de in een droge koekenpan.
Kneus de .
Wrijf de , , sjalotjes, rawits, , , en fijn in de vijzel tot een pasta.
Fruit de pasta met de sereh, lombokringetjes en de djeruk purut in de tot de ui licht bruin wordt.
Voeg de stukken eend toe en bak de eend rondom bruin.
Giet hier het bij en laat dit ca. 1 uur stoven op een laag vuur tot het gaar is.
Voeg dan de toe en laat het gerecht dan nog even stoven tot de opgelost is.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gulai ajam (gestoofde pittige kip)450m
-
Recept
Oper Ajam Kering (gestoofde kip in dikke kruidige kokossaus)41u40m
-
Recept
Ajam disemur (gestoofde kip met citroensmaakje)445m
-
Recept
Bebek direbus dalam pedas (gestoofde eend in een pittige saus)42u
-
Recept
Ajam boemboe menado pedis (zeer pittige gestoofde kip)445m
-
Recept
Bebek gong pao (pittig gekruide eend)455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 65 kcal | 3% | 260 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |