De botten en vellen bewaren voor de .
Snijd de kalfsnier in kleine blokjes.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de groente voor de saus schoon en snijd deze heel fijn.
Maak een kruidenbundeltje van tijm, laurier, peterseliewortel of stengel en .
Zet de nier enkele uren in gezouten en snijd hem dan in kleine blokjes.
Stoof de gehakte in en knijp er de knoflookteentjes op.
Doe er ook de niertjes bij, het , de gehakte groene kruiden, en .
Vul de holte van de reebout op met deze vulling en naai hem dicht.
Bak, in een pan met olijfolie(1 deciliter), de bout mooi bruin, dit om de poriën te sluiten.
Kruid met peper(1 theelepel) en zout(1 stuk)(0.5 theelepels) en laat afkoelen.
Meng in de keukenmachine, voor het deeg(1 stuk), de bloem(800 gram), de boter(120 gram)(50 gram), het water(1 deciliter) en zout(1 stuk)(0.5 theelepels).
Laat het deeg(1 stuk) minstens een uur rusten, rol het uit en pak er de bout mee in.
Maak van de deegrestjes enkele fantasietjes (bijvoorbeeld roosjes) en plak die met eierstruif op de bout.
Borstel de rest van het eierstruif over de bout.
Maak de saus.
Bak daarvoor de beenderen, vleesafsnijdsels en de groenten mooi bruin in een pan.
Voeg er het kruidenbosje, wildfond(1 liter), wijn(0.5 fles), peper(1 theelepel) en zout(1 stuk)(0.5 theelepels) bij en laat gedurende 2 uren zachtjes koken.
Zeef door en bind licht met wat allesbinder(1 stuk).
Verfijn met een klontje boter(120 gram)(50 gram) en voeg er de gehakte rozemarijn(1 eetlepel) bij.
Bak de bout gedurende 10 minuten in een oven van 240°C.
Verminder dan de temperatuur tot 180°C en bak nog 45 minuten verder.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in broodkruim, deeg, bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
Koemelk
boter, deeg, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
Lactose
boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.