Gevulde paprika met gehakt en Italiaanse kruiden
- Herkomst Kroatie
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gevulde paprika recepten
- Bereiden
- Kookboek van mila1
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Vulling:
- Doe in een schaal de halve kilo gehakt.
- Voeg hier aan toe:
- de gesneden verse , de gesneden , 2 eetlepels ongekookte , 1 , een scheutje , , , en de Italiaanse .
- Meng alles goed door elkaar.
- Dek het vervolgens af met wat vershoudfolie en laat het tien minuutjes intrekken.
- Terwijl het mengsel aan het trekken is:
- De allereerst wassen.
- Dan snijd het "dopje", het gedeelte waar het steeltje aan vastzit, uit de paprika.
- Hier aan vast zitten de zaadjes.
- Die moet je verwijderen.
- Spoel de uit zodat de overgebleven zaadjes ook verwijderd worden.
- Als het goed is zijn de tien minuutjes nu voorbij en kunnen de gevuld worden.
- Als je dit gedaan hebt, strijk je de bovenkant van de vulling glad en doe je het "dopje" op de bijbehorend paprika terug.
- Druk het lichtjes aan zodat het wel goed afsluit.
- Afwerking:
- Doe in een grote pan 3 eetlepels .
- Meng terwijl je de olie verhit op middelhoog vuur, twee kopjes lauw met 1 eetlepel tot een glad papje.
- Voeg dan 1 pak gezeefde en het papje toe aan de olie.
- Roer het geheel door elkaar zodat het een geheel vormt.
- Haal dan de pan van het vuur.
- Zet de gevulde recht op in de pan.
- Vul het aan met totdat de "dopjes" van de nog net gezien kunnen worden.
- Roer dan tussen de paprika het sausje weer tot een geheel.
- Zet vervolgens de pan weer op het vuur.
- Laat het tot het kookpunt komen en draai vervolgens het vuur laag tot het niet meer dan lichtjes pruttelt.
- Vervolgens ongeveer 1,5 uur laten pruttelen en af en toe even door de saus heen roeren.
- Dit gerecht is lekker te serveren met vers gemaakte aardappelpuree en een frisse salade.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Witte bonenschotel met gehakt en paprika430m
-
Recept
Lamsgoulash met rode paprika41u50m
-
Recept
Tagine gehakt met ei430m
-
Recept
Hertenstoof met rookspekjes en provenciale kruiden42u15m
-
Recept
Goulash van paprika, courgette en champignons42u30m
-
Recept
Varkensvlees met wijn, gembersaus en gehakt41u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 412 kcal | 20% | 1648 kcal |
Vetten | 27 g. | 39% | 108 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 56 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |