Maak de rode schoon en snij deze in dunne reepjes.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de wortel schoon en snij deze in plakjes.
Maak de prei schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de krielaardappels schoon en laat deze goed uitlekken.
Maak de gele en groene paprika(1 stuk)(1 stuk)(2) schoon en snij deze in blokjes.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn
Week het geroosterde brood(1 stuk) in wat koud water.
Rooster de pijnboompitten(50 gram) in een droge koekenpan goudbruin.
Haal de rozemarijnnaaldjes van het takje.
Was 200 gram kipfilet(450 gram), dep het vlees met keukenpapier droog en snij het in dunne reepjes.
Draai de kipfilet(450 gram) door de vleesmolen en maal dit fijn.
Voeg het ei(1 stuk), de crème fraîche, 0.5 theelepel scherpe paprikapoeder(0.50 theelepels)(1 theelepel), rode paprika(1 stuk)(1 stuk)(2), uien(2) snippers, uitgeknepen geroosterd brood(1 stuk), wat cayennepeper(0.5 theelepels) en de pijnboompitten(50 gram) bij de gemalen kipfilets.
Meng het geheel tot een homogene massa.
Breng op smaak met zout(1 theelepel), peper(1 theelepel) en paprikapoeder(0.50 theelepels)(1 theelepel).
Was de kip(1 gram) onder de koude kraan, dep hem met keukenpapier droog, vul hem met deze vulling en naai de buikholte dicht.
Smeer de kip(1 gram) in met 10 gram zachte boter(50 gram) (zet de rest van de boter(50 gram) koud weg), bestrooi hem met zout(1 theelepel) en peper(1 theelepel) en leg hem in een braadslee.
Snij de rest van de kipfilet(450 gram) in blokjes en leg die, samen met de gesneden groenten op de kip(1 gram).
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Zet de kip(1 gram) in de oven en laat hem in 1 uur gaar worden.
Giet er na 20 minuten geleidelijk 0.25 liter water en de rode wijn(0.25 liter) bij.
Kwast de kip(1 gram)5 minuten voor het einde van de braadtijd met de vloeibare honing(2 theelepels) in.
Verhit de olie(5 eetlepels) in een koekenpan en bak de aardappelen hierin op matig vuur beetgaar; schep de aardappels regelmatig om.
Bak de gele en groene paprika(1 stuk)(1 stuk)(2) blokjes, sjalot en rozemarijn(1 takje) vervolgens 10-15 minuten mee, tot de aardappelen gaar zijn.
Breng het mengsel op smaak met zout(1 theelepel) en peper(1 theelepel) en houd het warm.
Houd de kip(1 gram) in de uitgeschakelde oven op een vleesschaal warm.
Pureer de inhoud van de braadslee met een staafmixer.
Voeg de paprikapasta en de room toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg nog wat bouillon(1 deciliter) toe tot er een mooi saus ontstaat.
Verdeel de koude boter(50 gram) in blokjes en roer deze door de saus en breng op smaak met zout(1 theelepel), peper(1 theelepel) en de port(1 eetlepel).
Serveer de kipdelen direct met de vulling, de saus en de groenten.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en bouillon
Gluten
brood, wijn, bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
Ei
brood, wijn, bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
Koemelk
brood, boter, bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
Lactose
boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in brood, olie, bouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.