Dadar udang goreng (opgerolde omelet met garnalen)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Eiergerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- 2 reviews
Keukenspullen
- Vijzel
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Pel de .
Klop in een kommetje de los met de en wat en .
Smelt de helft van de in een koekenpan en schenk er de helft van het eimengsel in.
Bak er snel een dunne omelet van.
Bak van de rest van het eimengsel op dezelfde manier nog een omelet in de rest van de .
Houd de omeletten apart.
Wrijf in een vijzel de , knoflook, en wat tot een dikke pasta.
Verdeel de pasta over de omeletten en rol ze op.
Stoom de omeletten ca. 15 min.
Snij ze in schuine stukken van ongeveer 1 cm. - breed.
Verhit het bakvet in een pan en bak hierin de stukken omelet snel rondom lichtbruin.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Dadar sedip (omelet met champignons, garnalen en selderij)445m
-
Recept
Dadar Udang dan Ham410m
-
Recept
Dadar isi (gevulde omelet)440m
-
Recept
Dadar telor undang karang (omelet met kreeft, rookspek en ham)445m
-
Recept
Dadar ajam (gevulde en gekruide omelet )445m
-
Recept
Dadar Kebertu Kari (omelet gevuld met kerriegehakt)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en koffiemelk kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- koffiemelk kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in koffiemelk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Dadar udang goreng (opgerolde omelet met garnalen) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 310 kcal | 15% | 620 kcal |
Vetten | 33 g. | 47% | 66 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |