Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pizzadeeg - basisrecept recept
Pizzadeeg - basisrecept recept

Pizzadeeg - basisrecept


Ingrediënten


23 1

Bereidingswijze


1. Makkelijke methode:
Zorg dat alle ingrediŽnten op kamertemperatuur zijn, anders werkt de gist niet of onvoldoende.
Neem een half kopje lauw water. Roer een halve theelepel suiker door het water en strooi de instant gist erbij. Zet het kopje op een warme plaats en laat 10 minuten staan. Doer alles in de broodmachine. Kies het juiste programma en klaar is de deegbal.
2. Traditionele methode:
Zorg dat alle ingrediŽnten op kamertemperatuur zijn, anders werkt de gist niet of onvoldoende.
Neem een half kopje lauw water. Roer een halve theelepel suiker door het water en strooi de instant gist erbij. Zet het kopje op een warme plaats en laat 10 minuten staan.
Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin het gistmengsel. Roer de melk door de bloem. Voeg de olijfolie en het zout toe. Kneed goed door zodat een soepel deeg ontstaat. Wanneer de consistentie van het deeg niet goed is eventueel nog wat bloem of melk toevoegen. Bestrooi je werkblad met wat bloem en kneed hierop het deeg nog eens goed door. Doe het deeg terug in de kom, dek af met een vochtige doek en laat op een warme plaats ca. 45 minuten rijzen, totdat het deeg 2 x zoveel is geworden. Kneed het deeg nog eens goed door en maak er een mooie ronde bal van.

Zowel bij methode 1 als methode 2 rollen we de deegbal met de deegroller uit tot een plak met een doorsnede van ca. 35 cm. Doe dit op een ondergrond die licht met bloem bestoven is, zodat het deeg niet gaat plakken. Neem de pizzabodem voorzichtig op en leg hem in een ingevette pizzavorm of op een ingevette bakplaat. Maak de rand van de pizzabodem iets dikker, zodat de vulling er niet af kan lopen. Dek hem af en laat hem op een warme plaats nog eens 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200į C. Breng een vulling aan naar keuze, plaats de pizza in het midden van de hete oven en bak hem in ca. 15 minuten af.

Serveersuggesties

Variatie: Voeg 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden toe. Vervang het water door witte wijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pizzadeeg - basisrecept recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Pizzadeeg - basisrecept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.9 / 10 in 13 recensies

  • Heb het recept gemaakt met precies de genoemde hoeveelheden en dat gaf prima deeg. Juiste consistentie. Lekkere Pizza ook
    Edward gaf dit recept op 9 mei 2014 5 uit 5 sterren
  • Met een eitje in het deeg is dit een top recept. Superlekker!
    Martine gaf dit recept op 27 december 2013 5 uit 5 sterren
  • Is er ergens een nul vergeten? Mijn kinderen vonden het een kruimeldeegpizza, wel goed van smaak overigens. Maar de vochthoeveelheid moet danig aangepast worden.
    Georgette gaf dit recept op 24 juli 2013 2 uit 5 sterren
  • Er staat centiliters moeten dat geen deciliters zijn?
    Casper gaf dit recept op 11 mei 2012 5 uit 5 sterren
  • Ik was al een tijdje opzoek naar een goed recept en ik moet jullie eerlijk zeggen dit is een TOP recept gelijk in 1 keer gelukt en zeer tevreden!
    Karin gaf dit recept op 26 april 2012 5 uit 5 sterren
  • Deeg is wat stug om met de hand te kneden. Komt bij het rijzen wel mooi op en het is heel makkelijk mooi uit te rollen. Je kunt er makkelijk zonder plakken of scheuren een mooie vorm van maken. En ni... Lees reactie
    Milena gaf dit recept op 25 april 2012 5 uit 5 sterren
  • @jaccor, 5 deciliter is een halve liter, is dat niet een beetje veel voor 300 gram bloem?
    B gaf dit recept op 18 april 2012 5 uit 5 sterren
  • Een beetje weinig vocht gebruik je, het zullen wel deciliters moeten zijn.
    Jaccor gaf dit recept op 8 april 2012 3 uit 5 sterren
  • Mooi gelukt! De eerste pizza (flink gevuld) 15 min. laten bakken, daarvan was de bodem nog een beetje klef. De tweede 20 minuten laten bakken, die kwam er prima uit! Dit recept werkt goed (met een bee... Lees reactie
    Greet gaf dit recept op 5 april 2012 5 uit 5 sterren
  • De ingredienten voor het deeg in de broodbakmachine gedaan maar aan het eind van het programma was het een droge boel. Toen nog maar wat water toegevoegd en het deegprogramma weer laten draaien. Nu li... Lees reactie
    Greet gaf dit recept op 4 april 2012 3 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven