Pizzadeeg - basisrecept

Pizzadeeg - basisrecept

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

1. Makkelijke methode:
Zorg dat alle ingrediŽnten op kamertemperatuur zijn, anders werkt de gist niet of onvoldoende.
Neem een half kopje lauw water. Roer een halve theelepel suiker door het water en strooi de instant gist erbij. Zet het kopje op een warme plaats en laat 10 minuten staan. Doer alles in de broodmachine. Kies het juiste programma en klaar is de deegbal.
2. Traditionele methode:
Zorg dat alle ingrediŽnten op kamertemperatuur zijn, anders werkt de gist niet of onvoldoende.
Neem een half kopje lauw water. Roer een halve theelepel suiker door het water en strooi de instant gist erbij. Zet het kopje op een warme plaats en laat 10 minuten staan.
Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin het gistmengsel. Roer de melk door de bloem. Voeg de olijfolie en het zout toe. Kneed goed door zodat een soepel deeg ontstaat. Wanneer de consistentie van het deeg niet goed is eventueel nog wat bloem of melk toevoegen. Bestrooi je werkblad met wat bloem en kneed hierop het deeg nog eens goed door. Doe het deeg terug in de kom, dek af met een vochtige doek en laat op een warme plaats ca. 45 minuten rijzen, totdat het deeg 2 x zoveel is geworden. Kneed het deeg nog eens goed door en maak er een mooie ronde bal van.

Zowel bij methode 1 als methode 2 rollen we de deegbal met de deegroller uit tot een plak met een doorsnede van ca. 35 cm. Doe dit op een ondergrond die licht met bloem bestoven is, zodat het deeg niet gaat plakken. Neem de pizzabodem voorzichtig op en leg hem in een ingevette pizzavorm of op een ingevette bakplaat. Maak de rand van de pizzabodem iets dikker, zodat de vulling er niet af kan lopen. Dek hem af en laat hem op een warme plaats nog eens 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200į C. Breng een vulling aan naar keuze, plaats de pizza in het midden van de hete oven en bak hem in ca. 15 minuten af.
Bron: © Eigen variatie op een beproefde klassieker

Serveersuggesties

Variatie: Voeg 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden toe. Vervang het water door witte wijn.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit pizzadeeg - basisrecept recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (13)

Gemiddelde score 8.9 / 10 in 13 reacties
 • Heb het recept gemaakt met precies de genoemde hoeveelheden en dat gaf prima deeg. Juiste consistentie. Lekkere Pizza ook
  Edward gaf dit recept 5/5 sterren
 • Met een eitje in het deeg is dit een top recept. Superlekker!
  Martine gaf dit recept 5/5 sterren
 • Is er ergens een nul vergeten? Mijn kinderen vonden het een kruimeldeegpizza, wel goed van smaak overigens. Maar de vochthoeveelheid moet danig aangepast worden.
  Georgette gaf dit recept 2/5 sterren
 • Er staat centiliters moeten dat geen deciliters zijn?
  Casper gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik was al een tijdje opzoek naar een goed recept en ik moet jullie eerlijk zeggen dit is een TOP recept gelijk in 1 keer gelukt en zeer tevreden!
  Karin gaf dit recept 5/5 sterren
 • Deeg is wat stug om met de hand te kneden. Komt bij het rijzen wel mooi op en het is heel makkelijk mooi uit te rollen. Je kunt er makkelijk zonder plakken of scheuren een mooie vorm van maken. En niet onbelanrijk... Hij is lekker na het bakken.
  Milena gaf dit recept 5/5 sterren
 • @jaccor, 5 deciliter is een halve liter, is dat niet een beetje veel voor 300 gram bloem?
  B gaf dit recept 5/5 sterren
 • Een beetje weinig vocht gebruik je, het zullen wel deciliters moeten zijn.
  gaf dit recept 3/5 sterren
 • Mooi gelukt! De eerste pizza (flink gevuld) 15 min. laten bakken, daarvan was de bodem nog een beetje klef. De tweede 20 minuten laten bakken, die kwam er prima uit! Dit recept werkt goed (met een beetje extra water in de bbm dus).
  Greet gaf dit recept 5/5 sterren
 • De ingredienten voor het deeg in de broodbakmachine gedaan maar aan het eind van het programma was het een droge boel. Toen nog maar wat water toegevoegd en het deegprogramma weer laten draaien. Nu lijkt het beter te gaan. Wordt vervolgd...
  Greet gaf dit recept 3/5 sterren
 • Meer reacties

Laat uw reactie achter