MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Pizzadeeg - basisrecept

Pizzadeeg - basisrecept recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Makkelijke methode:
Zorg dat alle ingrediŽnten op kamertemperatuur zijn, anders werkt de gist niet of onvoldoende.
Neem een half kopje lauw water. Roer een halve theelepel suiker door het water en strooi de instant gist erbij. Zet het kopje op een warme plaats en laat 10 minuten staan. Doer alles in de broodmachine. Kies het juiste programma en klaar is de deegbal.
2. Traditionele methode:
Zorg dat alle ingrediŽnten op kamertemperatuur zijn, anders werkt de gist niet of onvoldoende.
Neem een half kopje lauw water. Roer een halve theelepel suiker door het water en strooi de instant gist erbij. Zet het kopje op een warme plaats en laat 10 minuten staan.
Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin het gistmengsel. Roer de melk door de bloem. Voeg de olijfolie en het zout toe. Kneed goed door zodat een soepel deeg ontstaat. Wanneer de consistentie van het deeg niet goed is eventueel nog wat bloem of melk toevoegen. Bestrooi je werkblad met wat bloem en kneed hierop het deeg nog eens goed door. Doe het deeg terug in de kom, dek af met een vochtige doek en laat op een warme plaats ca. 45 minuten rijzen, totdat het deeg 2 x zoveel is geworden. Kneed het deeg nog eens goed door en maak er een mooie ronde bal van.

Zowel bij methode 1 als methode 2 rollen we de deegbal met de deegroller uit tot een plak met een doorsnede van ca. 35 cm. Doe dit op een ondergrond die licht met bloem bestoven is, zodat het deeg niet gaat plakken. Neem de pizzabodem voorzichtig op en leg hem in een ingevette pizzavorm of op een ingevette bakplaat. Maak de rand van de pizzabodem iets dikker, zodat de vulling er niet af kan lopen. Dek hem af en laat hem op een warme plaats nog eens 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200į C. Breng een vulling aan naar keuze, plaats de pizza in het midden van de hete oven en bak hem in ca. 15 minuten af.

Serveersuggesties

Variatie: Voeg 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden toe. Vervang het water door witte wijn.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit pizzadeeg - basisrecept recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Gemiddelde score 6 / 10 in 1 reactie

  • Een beetje weinig vocht gebruik je, het zullen wel deciliters moeten zijn.

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /