Basisrecept focaccia
- Herkomst Italie
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van niesje89
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Deegroller
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Maak het werkblad schoon en droog.
- Maak een berg van de twee soorten bloem met in het midden een kuil.
- Vedel het over de buitenrand van de berg.
- Doe het in het kuiltje en los hierin de en de op.
- Voeg de olie toe aan het papje.
- Meng langzaam steeds meer bloem door het papje en kneed het deeg tot het elastisch is (circa 10 minuten).
- Laat het deeg 1 uur rijzen in een kom (plastic of hout) op een tochtvrije plek afgedekt met een vochtige doek.
- Rol het deeg uit met d deegroller en vouw het weer dicht.
- Herhaal dit ongeveer 3 of 4 keer totdat het brood een goede vorm heeft.
- Leeg de plak op een met bloem bestoven bakplaat en druk er kuiltjes in.
- Beleg naar smaak.
- Laat het brood nog 45 minuten rijzen.
- Bak het brood in een voorverwarmd oven van 200 graden.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 146 kcal | 7% | 584 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 27 g. | 10% | 108 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |