Bloemkool Masala (Surinaamse bloemkool)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de in roosjes.
  2. Verhit 2 à 3 eetlepels olie in de wok en fruit de in de olie.
  3. Zorg dat het gekookte klaarstaat voor straks .
  4. Pers de (evt.
  5. de peper erbij) en fruit deze even mee en schep even om.
  6. Doe de en erbij, roer deze door de olie en schep deze ook even om.
  7. Voeg de bloemkoolroosjes toe en direct het hete erbij.
  8. Schep alles goed om, zodat de overal goed in kan trekken.
  9. naar smaak toevoegen en alles lekker met de deksel op de pan laten koken.
  10. Laat alles koken tot het water nagenoeg is verdampt (let erop dat de bloemkool niet al te slap wordt Tip:
  11. Je kunt dit gerecht eten met gekookte aardappeltjes, gefrituurde krieltjes, rijst en een stukje vlees (bij voorkeur kip met vruchten bv)
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (10)

Bloemkool Masala (Surinaamse bloemkool) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 10 recensies
RESET

Ik deed er een tomatensausje bij met geruld gehakt en ontbijtspek en deed het geheel in een turkse durum pannenkoek. En rolde die op... Heerlijk!
Ry 30 juni 2016
Erg smaakvol, erg lekker.
2 april 2016
Ik leerde dit lang geleden op mijn stage-adres; daar leerde ik het maken met spekjes erbij, samen met een bijgerecht van gekookte en daarna weer in olie gebakken eieren, en een bijgerecht van aardappe... Lees reactie
Rieneke 8 november 2015
Heerlijk! Zelfs mijn zoon en man die normaal niet dol op bloemkool zijn hebben heerlijk gegeten!
APF 17 juni 2015
Lekker gerecht.
Gerwin 27 mei 2013
Smaakt erg goed!
Jos 1 juli 2012
Echt lekker en simpel te maken. In plaats van het pepertje (niet in huis) heb ik een theelepel sambal oelek meegebakken voor de pittige touch.
Ficelle 12 maart 2012
Zeer lekker, zeker met de peper!
Jasper 16 november 2011
Een heerlijk gerecht.Heel iets anders dan mijn traditionele bloemkool met gebraden worst of saucijsjes.
prinses 23 november 2010
Heerlijk snel groentegerecht
gabriella 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
41 kcal
2%164 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bloemkool Masala (Surinaamse bloemkool)