Asinan Jakarta (gemengde groente en fruit met zure pindasaus)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- ca. 2 mm.
- dik snijden, in 100 cc.
- heet samen met een halve theelepel en een beetje koken tot de geel is.
Laat de uitlekken.
Asinan sawa afspoelen, laten uitlekken en in ca. - een halve cm.
- in de breedte snijden.
Kool, sla en wassen en snijden, even lang en dik als de asinan sawa.
Kool even koken in wat tot beetgaar en laten afkoelen.
Taugé wassen en laten uitlekken.
schillen en in kleine stukjes snijden
Ananas iets kleiner snijden
’s in een pan tot lichtgeel bakken.
Breng in de pan aan de kook voor de saus en , en toevoegen.
erbij doen, blijven roeren tot een smeuïg sausje, dan de erdoor roeren.
Laten afkoelen.
Alle groenten en vruchten in een slabak doen, zure pindasaus er overheen gieten en goed mengen, overscheppen in andere schaal.
stukjes in het midden leggen, ’s eromheen schikken, kroepoek grof eroverheen kruimelen.
Wat erover strooien.
Groenten en vruchten voor het serveren pas mengen met de pindasaus, anders wordt de sla waterig en de 's en kroepoek zacht.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Asinan campur (gemengde groenten met ananas)430m
-
Recept
Asinan sapudi (gemende groente en fruit in ketjapsaus)430m
-
Recept
Prei met pindasaus420m
-
Recept
Bahso van ketimoen (gemengde groenten)445m
-
Recept
Djaganan (gemengde groente)445m
-
Recept
Cileupe udeng (licht zure garnalensoep)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- olie en sambal kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pinda en pindakaas
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pindakaas en sambal
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en azijn
- olie en pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in tahoe
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1292 kcal | 64% | 5168 kcal |
Vetten | 26 g. | 37% | 104 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 29 g. | 11% | 116 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |