Bereidingswijze gele room:
Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker luchtig totdat het bijna wit wordt.
Kook intussen de .
Voeg de gezeefde toe aan het ei(1 stuk)-suiker(50 gram)(60 gram) mengsel en meng dit glad (voeg een scheutje koude melk(500 milliliter) toe als het mengsel niet glad wordt.
Voeg de warme melk(500 milliliter) al roerende toe, goed roeren, anders ontstaan er klonten.
Doe het hele mengsel terug in de pan en breng het ongeveer 5-10 minuten aan de kook.
Blijf roeren tot er een dikke vla ontstaat.
Als het mengsel dik genoeg is, laat je het afkoelen, wel in de tussentijd af en toe roeren, zodat er geen velletjes ontstaan.
Als het mengsel helemaal afgekoeld is zet het in de koelkast om nog meer op te stijven.
Bereidingswijze appeltaart:
Meng de bloem met de basterdsuiker.
Doe hierbij de rasp van de schil van de citroen(1 stuk) (alleen het gele).
Voeg de helft van de in blokjes gesneden boter(50 gram)(175 gram) toe en kneed met de handen tot een deeg.
Voeg het losgeklopte ei(1 stuk) en de rest van de boter(50 gram)(175 gram) toe en blijf kneden tot je een bal kunt vormen.
Laat het deeg 15 minuten afgedekt in de koelkast rusten.
Schil de appels, snijd ze in plakjes.
Voeg wat citroensap, een zakje vanillesuiker en de kaneel toe en laat de smaken in de appeltrekken.
Bereidingswijze kruimeldeeg:
Meng de boter, de suiker en de bloem doorelkaar totdat er een soort van broodkruimels ontstaan, als het mengsel korrelig is, voeg dan de geschaafde amandelen toe, meng het er goed doorheen.
Vet een springvorm (25 cm doorsnede) met boter(50 gram)(175 gram) en bestuif deze met bloem(50 gram)(300 gram)(25 gram).
Verwarm de oven voor op 175 graden,
Vet een springvorm (25 cm doorsnede) met boter(50 gram)(175 gram) en bestuif deze met bloem(50 gram)(300 gram)(25 gram).
Rol het deeg uit tot een grote lap, en bekleed de vorm hiermee.
Druk de randen goed aan, prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
Breng een royale laag gele room(1 stuk) op het deeg.
Leg hier bovenop de suiker(50 gram)(60 gram)-kaneelappeltjes en druk deze licht aan.
Sluit vervolgens af met het kruimeldeeg, bestrooi de hele taart ermee.
Zet de taart in de oven ca. 60 minuten (als de taart tussentijds te donker wordt, dek hem dan af met aluminiumfolie.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem, bloem, bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
vanillesuiker, suiker, basterdsuiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eidooiers en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, melk, boter, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
room, melk, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Appel kruimeltaart met gele room heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Netjes letterlijk overgenomen van http://uitpaulineskeuken.nl/2010/11/appelkruimeltaart-gele-room.html
Dus geef wellke niet de schuld van het kopiëren van recepten
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.