Ajam Bakar Lumajang (pittige gekruide kip van de barbecue)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
- Rasp
Bereidingswijze
- Kneus de serehstengels met de achterzijde van een mes.
Schil de djahé en rasp deze fijn.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en rasp deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Snij de in vier gelijke stukken.
Wrijf de in met en laat het 4 uur marineren.
Verhit wat in een wok .
Bak de half gaar in de .
Wrijf de ingrediënten van de boemboe fijn in een vijzel tot een homogene kruidenpasta.
Neem het vlees ui de wok .
Bak de kruidenpasta met de serehstengels, daun en de djahe in de wok.
Voeg en toe en breng aan de kook.
Voeg de toe en kook tot de gaar is en het is verdampt.
Rooster de op de barbecue lekker bruin.
Serveer met rijst, saus en een groenteschotel.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ajam kuning Panggang (gele kip van de barbecue)450m
-
Recept
Ajam Kare (stevig gekruide kip)455m
-
Recept
Ajam bakar boemboe kuning (kip van de bbq met een zachte kerriesaus)455m
-
Recept
Ajam Betutu (gegrilde kip in bananenbladeren)42u30m
-
Recept
Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten)450m
-
Recept
Ajam besengeh (mild gekruide kip)41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1065 kcal | 53% | 4260 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |