Schnitzel
Hier vertellen wij je alles over Schnitzel. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Schnitzel.
Gebruik van Schnitzel
Je kunt een schnitzel eenvoudig zelf paneren. Dep het vlees droog en breng het op smaak met zout en peper. Haal de schnitzel eerst door een losgeklopt ei en daarna door het paneermeel. Eventueel kun je voor het ei de schnitzel door de bloem wentelen. Zo doen ze dat in Duitsland. Zorg dat het vleesproduct door en door gaar is. Er zijn veel culinaire recepten voor het maken van verschillende soorten schnitzels. Een schnitzel smaakt extra goed met een romige saus. Bijvoorbeeld een tomatensaus, paprikasaus, mosterdsaus of champignonsaus. Bij een kalfschnitzel of schnitzel van varkensvlees of kip smaakt een halfdroge witte wijn prima. Reepjes schnitzel smaken goed in een rijke maaltijdsalade. Een schnitzel kan worden gebakken, maar ook gefrituurd. Bij een gefrituurde schnitzel smaakt een koel glas bier.
- vers: 2 dagen, ingevroren: 3 maandenHoudbaarheid
- varkens-, kalfs- , kip-, of rundvleesschnitzel, vegetarische schnitzelSoorten
- VleessoortenCategorie
- jaIn te vriezen
Algemene informatie over Schnitzels
Schnitzel is de benaming voor een plat geslagen stukje vakens-, kalfs-, kip- of rundvlees. Schnitzels worden met de draad mee gesneden. Hierdoor kan het lapje vlees plat in de pan blijven liggen. Je kunt schnitzels puur, of gepaneerd verkrijgen. Een varkensschnitzel is de meest populaire vleessoort. Het is afkomstig van de ham (= de bil) van het varken. Dat maakt het een sappig stukje vlees.
Schnitzel is ook de naam voor een vleesgerecht. Een schnitzel kan gemaakt worden van kippenvlees, kalfsvlees, rundvlees of varkensvlees. Een schnitzel heeft een dikke paneerlaag, soms verrijkt met kruiden. Een Wiener Schnitzel wordt gemaakt van kalfsvlees dat gemarineerd is met paneermeel. Het wordt gebakken in boter en geserveerd met een schijfje citroen. Een Schnitzel Wiener Art wordt op dezelfde manier gemaakt, maar dan met varkensvlees. Een Zigeunerschnitzel kan van alle soorten vlees gemaakt worden. De paneerlaag is verrijkt met paprikakruiden. Een Jägerschnitzel wordt op dezelfde manier bereid als de Wiener Schnitzel, maar geserveerd met een jachtsaus die rijk gevuld is met champignons. Er zijn ook vegetarische schnitzels verkrijgbaar.
Schnitzels zijn verkrijgbaar bij de slager en de supermarkt. De supermarkt heeft vaak ook kant en klare schnitzels in het vriesvak. Door een schnitzel ongepaneerd te kopen, kun je goed de kwaliteit van het vlees zien. Let bij het kopen van de schnitzels op de houdbaarheidsdatum. Vers vlees is ongeveer twee dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt het vlees op de dag van aankoop ook invriezen. Dan blijft het drie maanden houdbaar.
Enkele gebruiksvormen van Schnitzel
Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.Onze laatste recepten met Schnitzel
-
Recept
Schnitzel Stroganoff425m
-
Recept
Schnitzel met jagersaus420m
-
Recept
Kaasaardappels met schnitzelreepjes41u15m
-
Recept
Kipfilet schnitzel425m
-
Recept
Ragout met pestoroom voor buffet43u
-
Recept
Schnitzel-gehaktschotel42u15m