AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Procureur

Hier vertellen wij je alles over procureur. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met procureur.

Gebruik van procureur

Procureur is een stuk vlees uit de hals van een varken. Hetzelfde stuk uit rund heet de halsonderrib. Procureur bevat geen bot en is een mals, met vet doorregen stuk vlees. Procureurlapjes kunnen op verschillende manieren worden bereid, in verschillende gerechten.

Algemene informatie over

Van een stuk procureur wordt door de slager ook wel schouderkarbonades gesneden. Procureur is een stuk varkensvlees dat minder bekend is dan ander varkensvlees. Vaker gegeten wordt bijvoorbeeld ham, bacon en varkenshaas. Er zijn verschillende manieren om procureur te bereiden. Het is ook een goede vervanger voor rollade, omdat het wat sappiger is door het vet dat er doorheen geregen is.

Varkensvlees wordt in Nederland veel gegeten. Tegenwoordig is het varkensvlees mager en bevat het weinig vet. Het fokken van varkens wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Varkens worden vrij jong geslacht, als ze tussen de 6 en 10 maanden oud zijn. Het vlees ligt uiterlijk drie dagen na de slacht in de winkel. Varkensvlees is te koop in elke supermarkt en bij de slager. Je kunt het vlees na aankoop direct invriezen en dan nog hooguit vier maanden bewaren bij een temperatuur van minimaal – 18 graden Celsius. Raadpleeg bij voorverpakt vlees de houdbaarheidsdatum op het etiket. Vries het vlees alleen in als het vers is. Ingevroren vlees boet wel iets aan kwaliteit in.

Enkele gebruiksvormen van procureur

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met procureur



Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /