Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Overrijp? In de cake!

Lees de column van HildeBananen zijn het lekkerste als ze nog een beetje groen zijn. Sommige mensen verklaren mij voor gek, maar vooral als je ze in plakjes snijdt is het smullen. Maar sinds kort heb ik een nieuwe favoriet: bananencake. Een smeuïge, luchtige cake die ideaal is om van je overrijpe bananen af te komen.

Ik geef toe: sinds ik bananencake heb ontdekt, heb ik zelfs bananen gekocht om ze vervolgens met opzet overrijp te laten worden. Helaas helaas móest ik dus wel twee keer in één week bananencake maken. Wat een straf.

In principe is het cakebeslag voor bananencake hetzelfde als voor gewone cake, maar dan met wat minder boter. De geprakte banaan maakt het namelijk behoorlijk smeuïg en tegelijkertijd minder vet. Dus ook minder ongezond, hoewel er nog steeds behoorlijk wat suiker bij komt kijken. En daarnaast is de bereiding in een handomdraai voor elkaar: na 15 minuten kan het in de oven en heb je er voorlopig geen omkijken meer naar.

Minder aan deze cake vindt ik dat je de bananenvezels zo duidelijk ziet zitten:na het bakken ontsieren de donkere draadjes van de bananen de cakeplakken. Helaas, pindakaas, zou je denken. Maar daar heb ik wat op gevonden: voeg wat cacao toe aan het beslag en je ziet er (haast) niets meer van! En, denkend aan zo'n heerlijke Franse crèpe met Nutella en banaan: een beter combinatie is er eigenlijk niet, toch?

Bekijk ook

Tijd voor een moestuintje
Zeg, hoe staat het met uw moestuintje van de supermarkt? Al iets kunnen oogsten, zoals misschien wat bieslook of basilicum, of heeft het witte monster (schimmel) de kop opgestoken door een iets te enthousiaste bewatering? Helaas loopt het niet altijd op rolletjes, maar ik zeg maar zo: wie zaait, zal heus wel íets oogsten.

(1)

  • Leuk stukje. ;) Van oude bananen kan je ook heerlijk ijs maken. Bananen goed pureren en invriezen: klaar.
    Reactie door cookie

Reageren

  • Naam
  • Email
  • Mijn reactie
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven