Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Heel veel fails

Lees de column van HildeDie leuke koekiemonstercupcakes die opeens meer weghadden van een blauwe slimy. Of pannenkoeken in de vorm van een beertje, maar waarvan het deeg net iets te waterig was dus het hoofd een uitbouw kreeg. Ik ben zelf ook niet onschuldig: Pinterest-fails, het compleet verknallen van recepten die het juist moeten hebben van hun geweldige looks, staan ook op mijn naam.

Voor degenen die nog niet meteen een beeld hebben bij deze omschrijving: google 'pinterest fail', klik op afbeeldingen en je weet wat ik bedoel. Pinterest, een online prikbord waar je de meest vernuftige plaatjes kunt verzamelen op het gebied van knutselen, fotografie, decoratie en dus ook wat betreft culinaire hoogstandjes. Het geeft veel inspiratie en toont de creativiteit van over de hele wereld: van prinsessen- en turtletaarten en konijnenbroodjes tot regenboogkoekjes en bloempotbrownies.

Maar tegelijk laten die inspirerende plaatjes je ook vaak achter met een gevoel van 'ehhh dat gaat mij natuurlijk nooit zo perfect lukken'. Daarom is het fijn om te weten dat het ook regelmatig faliekant misgaat. De konijnenbroodjes krijgen verbrande oortjes, de prinses krijgt een jurk van iets dat eerder wegheeft van kleverig nepbont dan zachte zijde en de regenboogkoekjes lopen door dus het wordt eigenlijk één grote paarse massa. En we kijken ernaar met een gevoel van vermaak - leedvermaak -, maar dat mag, want iedereen heeft wel eens zoiets meegemaakt. Alleen niet altijd met de hele wereld gedeeld.

Mijn Pinterest-fail is die van de Oreo-cookie-taart: een taart gemaakt van twee lagen brownie (in een mal in de vorm van een heel groot koekje) met daartussen een laag witte crème. Soms lukt ie best aardig, maar vaak gaat er ook behoorlijk wat mis. Eén keertje was het zo erg dat ik de brownie niet normaal uit de vorm kreeg (de vorm is van ijzer dus bij verkeerd invetten helpen zelfs een hamer en een mes niet meer) én de tussenlaag ietwat nattig was. De 'koekjes' hadden meer weg van een pas geschoffelde moestuin (ze waren allebei vernaggeld dus ik kon niet eens sjoemelen door de slechte als bodem te gebruiken) en de tussenlaag maakte het alleen maar erger: die droop langs alle kanten eruit. Uiteindelijk had het dus meer weg van een moestuin waar een lekke melktank naast stond.

Een behoorlijke 'fail' mijnerzijds, kunnen we dus wel zeggen. Maar ik durf er eindelijk voor uit te komen, want dat het geeft anderen weer moed om te proberen, te falen en het op internet te zetten.

Bekijk ook

Zes uur vakmanschap
Zes uur dineren in een toprestaurant; niet iets wat ik dagelijks doe. Daarvan heb ik bij elkaar opgeteld zo'n drie kwartier werkelijk gegeten, dus ik ging gelukkig niet als een tientonner naar huis na het zesgangen-verrassingsmenu. Niet in het minst omdat ik in de tussentijd ook nog wat zitvlees had verloren.

Reageren

  • Naam
  • Email
  • Mijn reactie
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven