Liefdesvoedsel

Hoe verleid je de persoon waar je verliefd op bent geworden? Probeer het eens met liefdesvoedsel! Liefdesvoedsel bevat ingrediënten met prikkelende en opwekkende eigenschappen. Liefdesvoedsel is ook bekend onder een andere naam: afrodisiaca. De Romeinen en Egyptenaren maakten er al eeuwen geleden gebruik van. Alcohol, chocolade en oesters zijn de oudste en meest bekende lustopwekkers onder het liefdesvoedsel.


Alcoholische dranken, met name de rode wijn en de champagne, zijn beproefde liefdesdranken. Dit komt uiteraard niet in de laatste plaats door het effect van alcohol. Het is algemeen bekend dat het gebruik van alcohol de drinker zelfvertrouwen schenkt, waardoor deze geneigd is zijn of haar remmingen los te laten. Af en toe een goed glas wijn is ook niet slecht voor de gezondheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat een glas wijn per dag een gunstige werking heeft op hart- en bloedvaten. Gebruik er echter niet teveel van. Zoals met alle menselijke geneugten: overdaad schaadt.


Chocolade is een psychoactief voedsel. De Azteken maakten van de cacaobonen een chocoladedrankje, wat gebruikt werd in religieuze ceremonies. Het drankje hoorde bij Xochiquetzal, godin van de vruchtbaarheid. Chocola bevat kleine hoeveelheden anandamide. Dit schijnt een stof te zijn dat een gevoel van welbevinden stimuleert, bevordert en verlengt. Daarbij bevat chocola het liefdesstofje fenylethylamine. Het bevordert gevoelens van aantrekking, opgewondenheid en euforie. Je moet chocolade echter met mate eten. Er zijn mensen die van chocolade allergische reacties krijgen. Hoofdpijn is een veelgehoorde klacht. En dat is een effect wat je zeker niet wilt bereiken.


Oesters behoren tot het zinnenprikkelend eten. Het stimulerende effect zit niet alleen in de vergelijking met het vrouwelijke geslachtsorgaan. Een oester bevat flavonoïden, een stofje dat de zin in seks opwekt. Asperges behoren ook tot het zinnenprikkelende voedsel. Ook speelt de vorm van de asperge hierbij weer een duidelijke rol. De groente bevat daarbij ook nog eens een diureticum dat de urinewegen prikkelt. Gebruik er een klein beetje van. Ze bevatten namelijk ook een zuur dat juist weer stoïcijns maakt.

Er zijn veel voedingsmiddelen en ingrediënten met lustopwekkende eigenschappen. Je moet ze natuurlijk wel weten te vinden. Hoe weet je of het voedsel ook daadwerkelijk bijdraagt tot liefdevolle overgave? Het zal een kwestie van uitproberen zijn. Er is nog niemand met wetenschappelijk onderbouwde bewijzen gekomen over het effect van afrodisiaca. Maar als je juiste (voedings)middelen weet aan te wenden, de juiste dosering aanhoudt  en een flinke dosis charme in de strijd gooit, wie weet?


Lees ook