Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kameeltje speciaal?

    Wat bezielt iemand om sprinkhanen te eten, of het vlees van een kameel? Je moet het waarschijnlijk eerst eens geproefd hebben voordat je daar een goed oordeel over kunt hebben. Er zijn restaurants die insecten of ratelslang op het menu hebben. Ja, gewoon in Nederland. Waar komt die trend vandaan?

    Trendwatchers hebben deze culinaire beweging al in 2007 zien aankomen. Het eten van insecten heeft te maken met een bepaalde vorm van status. Was status voorheen gekoppeld aan luxe en dure bezittingen, tegenwoordig wordt status gekoppeld aan een bepaalde manier van leven. Consumenten worden gedreven door het ontdekken van nieuwe dingen. Een rups opeten is iets wat de gemiddelde Nederlander (vooralsnog) niet doet. Jezelf ertoe zetten een meelworm te eten, geeft een bepaalde kick en verhoogt de adrenaline. En zo is een nieuw concept voor restaurants geboren.




    Het schijnt dat 80% van de wereldbevolking insecten eet. In Colombia eten ze geroosterde parasolmieren als snoepjes. In Japan eten ze rijst met gekookte wespen. In veel landen eten ze meelwormen, sprinkhanen, rupsen en kevers. Het oppeuzelen van insecten is traditie in Azië, Midden- en Zuid Amerika en Afrika. Ze zijn zeer voedzaam en een goede bron van eiwitten en vitaminen. Ze helpen ook nog tegen een hoge bloeddruk. En insecten als meelwormen zijn daarbij ook nog eens lekker voordelig.



    Wie van spanning houdt, kan bij de Makro ratelslang kopen, uit de diepvries welteverstaan. Zonder huid en zonder kop. Avontuurlijk is ook de prijs. Maar je moet er wat voor over hebben om culinair wel heel erg trendy voor de dag te komen. Nu maar hopen dat je ergens een goed recept vindt om het beestje op zijn lekkerst klaar te maken. In Amerika is het eten van ratelslang al niet eens meer zo bijzonder. Zij zijn ons op dat gebied alweer ver vooruit.

    Heb je meer trek in kameel? Kamelen zijn in Australië een echte plaag aan het worden. Het land heeft de meeste kamelen wild rondlopen en in december 2008 heeft een onderzoeksrapport het land een oproep gegeven om meer kamelen te eten. Er wordt zodoende veel kamelenvlees uit Australië geïmporteerd.

    Lees ook

    • Ree culinairRee culinair
      Ree behoort tot het meest edele wild. Het jachtseizoen loopt van mei tot september en van januari tot half maart. Hoewel de ree tot de hertensoort behoort, moet je het di
    • ChocoladeChocolade
      Chocolade wordt gemaakt van de cacaoboon, de pit van de vrucht van de cacaoboom. Chocolade is een lekkernij die populair is in de hele wereld. Chocolade wordt verkocht in
    • Een Pita Gyros, alsjeblieft!Een Pita Gyros, alsjeblieft!
      Behalve dat de Grieken bekend staan om hun ongerepte stranden en de azuurblauw zee houden ze ook van lekker eten en goed gezelschap. In Griekenland kan eten vergeleken wo
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven