Veredeld witbrood
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van keukenbakker
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Zorg dat alle grondstoffen op temperatuur zijn ongeveer 25 graden Celsius.
- Doe alle grondstoffen in een kom.
- Voeg het / toe en verkruimel hierover de .
Kneed hiervan gedurende 10- 15 minuten met de hand een soepel en glad deeg.
Bol het op en laat het, onder een doek op een warme plaats ca. 28 graden, 20 minuten rijzen.
Vervolgens doorslaan en overnieuw op de bol of punt, en laat het weer 20 minuten onder een theedoek rijzen.
Nadien het deeg doorslaan en invouwen.
Vervolgens opmaken en in bakblik of plaat (vloerbrood) plaatsen voor de na-rijs van ongeveer 45 minuten.
Insnijden voor een betere bak aard (voorkomt scheuren).
Afbakken in een voorverwarmde oven van ongeveer 230 graden C. - Baktijd 25 minuten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Authentiek witbrood44u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2710 kcal | 135% | 2710 kcal |
Vetten | 63 g. | 91% | 63 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 437 g. | 168% | 437 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 15 g. | 16% | 15 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |