Tahoe petis (gebakken tahoe met taugé in licht gekruide saus)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Snijd de in niet al te dikke plakken en leg deze gedurende een uurtje in zout water.
    Neem de plakken uit het water en dep ze droog.
    Bak ze in hete goudgeel en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
    Snij de plakken in kleinere blokjes en leg ze op een schaal.
    Wrijf in een vijzel een handvol , knoflook, pinda's, en de en petis tot een kruidenpasta fijn.
    Doe de kruidenpasta in een bakje en maak het af met ketjap, gula djawa en naar smaak.
    Maak het geheel niet te zuur van smaak.
    Als het geheel te dik blijft voeg dan een beetje water toe tot je een mooie gladde saus over hebt.
    Was de taugé, doe het in een schaal en giet er kokend water overheen.
    Giet het water na een minuut af en laat de taugé goed uitlekken.
    Verdeel de taugé over de op een schaal en strooi er de fijngehakte over.
    Strooi hier overheen wat gebakken uitjes over en een beetje van de saus.
    De rest van de saus er los bij serveren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • trassi kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderie is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in tahoe en ketjap manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1012 kcal
50%4048 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tahoe petis (gebakken tahoe met taugé in licht gekruide saus)