Stokbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Recept voor 4 kleine stokbroden van ongeveer 200 gram gebakken gewicht.

    Meng de ingrediënten en kneed hiervan een een mooi soepel deeg.

    Weeg het deeg af in 4 gelijke stukken van ongeveer 250 gram, en leg de deegstukken aan de punt.
  2. voor een rijstijd van 30 minuten.
    Sla de punt plat en vouw deze in, vervolgens stevig oprollen en iets bijrollen tot een pil van de gewenste lengte.

    Leg de opgemaakte deeg pillen tussen, met rijstebloem bestrooide en in plooien gevouwen theedoek voor een narijs van ongeveer 45 minuten.

    Als het stokbrood bijna aan het einde van de rijstijd is, het stokbrood met behulp van een plankje op een bakplaat zetten.

    Snij vervolgens de stokbroden in met een scherp scheermesje en bak deze af in een voorverwarmde oven van 230 graden gedurende 25 minuten mooi knapperig bruin.
25
25
25

Variaties op Stokbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Stokbrood
VariatieAantalGang
Gevuld stokbrood8Snacks
Stokbroodsalade met komkommer1Salades
Stokbrood garnalen-zalm1Broodgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
459 kcal
22%1836 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
91 g.
35%364 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
2 g.
2%8 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stokbrood