Peperolie

Ingrediënten

+ -
print

Let op: het niet goed volgen van dit recept kan botulisme veroorzaken wees voorzichtig en vergewis u van eventuele gevaren.

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Kneus de tot vlokken.
  2. Verwarm de olie maar NIET heter dan 65 graden dan smaakt deze verbrand of ranzig.
  3. Gebruik een thermometer.

    Doe de vlokken in een gesteriliseerde fles die hittebestendig is.
  4. Giet er de hete olie overheen door een steriele trechter.
  5. De moeten absoluut goed droog zijn!
  6. Zo niet dan gaat het spetteren.
  7. Doe de (steriele) dop erop en voilà.

    Laat de olie minstens twee weken op smaak komen.
  8. Lekker op pizza of over een salade.
  9. Koud gebruiken!!
25
25
25

Variaties op Peperolie

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Peperolie
VariatieAantalGang
Peperolie met Taotjo1Bijgerechten
Peperolie1Sambals

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Peperolie heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies
RESET

Heerlijk! Maar het kan allemaal nog makkelijker. Het recept dat ik in Torre kreeg(Portugal) is: Een knuistje kleine pepertjes in de blender daarbij wat olijfolie, maak het fijn in de blender giet het... Lees reactie
Pieter Smit 21 februari 2015
Opleggen van pepers in olie is niet zonder gevaar de pepers kunnen beginnen te BESCHIMELEN en daardoor GIFTIGESTOFFEN afscheiden. MENSEN DOE DIT NIET DIT IS LEVENSGEVAARLIJK IK KAN OOK NIET BEGRIJ... Lees reactie
jaccor 17 februari 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
25 kcal
1%100 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Peperolie