Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Smelt 100 gram .
  2. Klop de en de op.
    Meng er voorzichtig met een spatel de onder en voeg er de gesmolten aan toe.
    Vet een bakplaat in met wat en strijk er het deeg op zodat het maximaal 1/2 cm.
  3. dik is.
    Plaats dat 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden celsius.
    Laat het deeg afkoelen.
    Meng 250 gram boter met 250 gram poedersuiker tot een smeuïge massa.
    Voeg aan deze massa de stukjes marsepein toe.
    Verdeel het deeg in rechthoekige plakjes van 4 cm op 8.
    Maak de 4 javanais-gebakjes als volgt:
    Bestrijk een plakje met de massa.
    Leg er een plakje op dat je opnieuw met massa bestrijkt.
    Bouw zo verder tot alle deeg op is.
    Op het allerlaatste plakje strijk je dun een laagje massa.
    Smelt de chocolade au bain marie en overgiet er de bovenkant van de taartjes mee.
    Tot slot doe je er nog wat rest van de massa in een spuitzak en maak je een mooie toef op de taartjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • marsepein en pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • marsepein en pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in marsepein
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1115 kcal
55%4460 kcal
Vetten
86 g.
123%344 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
47 g.
18%188 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Javanais