Rijstwafels

Hier vertellen wij je alles over Rijstwafels. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Rijstwafels.

Gebruik van Rijstwafels

Rijstwafels

De rijstwafels met een smaakje kunnen als tussendoortje gegeten worden en hebben geen verdere toevoeging nodig. De naturel rijstwafels kunnen gegeten worden met verschillende soorten beleg, zoals (verse) kaas, vleeswaren, zoetigheden als jam of chocoladepasta, of pindakaas. Van rijstwafels kan men met een beetje fantasie dan ook geweldige ?rijstwafel sandwiches? maken. Rijstwafels zijn caloriearm en passen daarom uitstekend in de slanke keuken. Rijstwafels kunnen in stukjes ook prima gedipt worden in de kaas- of chocoladefondue. Ook kan men gebroken stukjes rijstwafels in een salade verwerken.

  • meer dan een jaarHoudbaarheid
  • naturel, zoutarm, met smaakjes, yoghurtlaagje, chocoladelaagjeSoorten
  • SnacksCategorie
  • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Rijstwafels

Een rijstwafel is een product, gemaakt van gepofte rijst. Het heeft de vorm van een ronde wafel en wordt als tussendoortje gegeten, al dan niet met beleg. De rijstwafel is vooral populair bij de lijners omdat het een caloriearme versnapering is. Rijstwafels worden gemaakt van gepelde plakkerige rijst, die in volume toeneemt tijdens het koken (poffen). Aan het einde van de kooktijd worden de eventuele kruiden of smaakjes toegevoegd, met uitzondering van granen en zout die meteen worden meegepoft.

Voor het poffen wordt de rijst gecontroleerd op kwaliteit. De goedgekeurde rijst wordt gezeefd in een speciale machine, die er tevens voor zorgt dat de kafjes worden verwijderd. De gepelde rijst wordt bevochtigd door ze in water te weken. Eventueel worden op dat moment zout en granen toegevoegd. Via vultrechters wordt de rijst in de pofmachine in vormen gegoten. Door de rijst in de pofmachine in vormen vacuüm te trekken en de rijst te verhitten, wordt het vocht geëlimineerd en de rijst gepoft. De vorm vult zich met de gepofte rijst en kleeft aan elkaar. Nadat de rijst is gepoft, worden de gevormde wafels op een lopende band gestort. Met behulp van sproeiers worden er eventuele smaakjes aan de wafels toegevoegd. Om ze weer droog te maken gaan ze vervolgens door een droogtunnel. Daarna worden ze automatisch verpakt. Kapotte of verbrande exemplaren worden verwijderd.

Rijstwafels zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Ze bevinden zich in de schappen met de verschillende broodvarianten, tussen het beschuit, knäckebröd en ontbijtkoek. Naast de naturel of zoutarme rijstwafels zijn er ook rijstwafels met smaakjes (karamel, appel en kaneel, spicy kruiden, etcetera), granen, yoghurtlaagje of chocoladelaagje. Rijstwafels zijn langer dan een jaar houdbaar. Ze moeten dan wel bewaard worden in een luchtdichte trommel.

Enkele gebruiksvormen van Rijstwafels

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Rijstwafels