Tortillachips

Hier vertellen wij je alles over Tortillachips. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Tortillachips.

Gebruik van Tortillachips

Tortillachips

Tortillachips kunnen als tussendoortje of bij de borrel worden gegeten. Ze zijn extra lekker met een dipsaus, zoals een quacamole of een salsasaus. Quacamole is een dikke puree van avocado en kruiden. Een salsasaus is gemaakt van tomaten met kruiden. Van tortillachips kun je kleine feestelijke hapjes maken door ze met vulling te serveren, bijvoorbeeld een vulling van gehakt en kaas. Laat ze even gratineren onder de grill. Zo worden ook nachos gemaakt, al dan niet met gehakt. Tortillachips kunnen worden geserveerd bij de Mexicaanse maaltijd, bijvoorbeeld als starter. Je kunt de tortillachips gecombineerd met groente en vlees ook gebruiken voor het maken van een complete maaltijd(salade). De tortillachips doen het ook goed in een Mexicaanse ovenschotel.

  • zie informatie op de verpakkingHoudbaarheid
  • naturel of met smaakjesSoorten
  • SnackCategorie
  • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Tortillachips

Tortillachips zijn Mexicaanse snacks, die gemaakt worden van mas tortilla?s. De mas tortilla wordt hierbij in driehoekjes gesneden en vervolgens gebakken of gefrituurd. Mas tortilla?s worden gemaakt van mas, plantaardige olie, zout en water. Tortillachips worden in Mexicaanse restaurants veel gratis als aperitief aangeboden. De tortillachip is een uitvinding van Rebecca Webb Caranza. Zij runde met haar man een tortilla fabriek in het zuidwesten van Los Angeles. Op een dag toen de tortilla?s niet naar behoren uit de machines kwamen, wilde ze de mislukte tortilla?s niet direct weggooien. Ze sneed de tortilla in stukken en frituurde hem. Het bleek een populaire snack. Zodoende verkocht ze de tortilla chips erbij in de El Zarape Tortila Factory. Tortillachips zijn daarom niet officieel van Mexicaanse oorsprong, maar van Californische. Rebecca Webb Caranza stierf in 2006.

Tortillachips zijn verkrijgbaar in iedere supermarkt. Vaak liggen ze tussen ander snacks, bijvoorbeeld chips. Er zijn tegenwoordig veel soorten tortillachips. Naast de naturel soort, zijn er vele smaken op de markt gebracht. Er zijn verschillende merken die tortillachips fabriceren. Vaak maakt de fabrikant niet alleen de chips, maar ook de bijbehorende dipsauzen. De naturel tortillachips zijn over het algemeen goedkoop. Ze worden verkocht in plastic zakken. Ongeopend zijn ze langere tijd houdbaar. Zie hiervoor de informatie op de verpakking. Geopende zakken kunnen het best in een goed afgesloten trommel bewaard worden. Er mag geen vocht bij komen. Zijn de tortillachips minder knapperig geworden, dan kun je ze even een paar minuten in de oven leggen.

Enkele gebruiksvormen van Tortillachips

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Tortillachips