Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Tortillachips

Hier vertellen wij je alles over Tortillachips. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Tortillachips.

Gebruik van Tortillachips

TortillachipsTortillachips kunnen als tussendoortje of bij de borrel worden gegeten. Ze zijn extra lekker met een dipsaus, zoals een quacamole of een salsasaus. Quacamole is een dikke puree van avocado en kruiden. Een salsasaus is gemaakt van tomaten met kruiden. Van tortillachips kun je kleine feestelijke hapjes maken door ze met vulling te serveren, bijvoorbeeld een vulling van gehakt en kaas. Laat ze even gratineren onder de grill. Zo worden ook nachos gemaakt, al dan niet met gehakt. Tortillachips kunnen worden geserveerd bij de Mexicaanse maaltijd, bijvoorbeeld als starter. Je kunt de tortillachips gecombineerd met groente en vlees ook gebruiken voor het maken van een complete maaltijd(salade). De tortillachips doen het ook goed in een Mexicaanse ovenschotel.

 • zie informatie op de verpakkingHoudbaarheid
 • naturel of met smaakjesSoorten
 • SnackCategorie
 • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Tortillachips

Tortillachips zijn Mexicaanse snacks, die gemaakt worden van maÔs tortillaís. De maÔs tortilla wordt hierbij in driehoekjes gesneden en vervolgens gebakken of gefrituurd. MaÔs tortillaís worden gemaakt van maÔs, plantaardige olie, zout en water. Tortillachips worden in Mexicaanse restaurants veel gratis als aperitief aangeboden. De tortillachip is een uitvinding van Rebecca Webb Caranza. Zij runde met haar man een tortilla fabriek in het zuidwesten van Los Angeles. Op een dag toen de tortillaís niet naar behoren uit de machines kwamen, wilde ze de mislukte tortillaís niet direct weggooien. Ze sneed de tortilla in stukken en frituurde hem. Het bleek een populaire snack. Zodoende verkocht ze de tortilla chips erbij in de El Zarape Tortila Factory. Tortillachips zijn daarom niet officieel van Mexicaanse oorsprong, maar van Californische. Rebecca Webb Caranza stierf in 2006.

Tortillachips zijn verkrijgbaar in iedere supermarkt. Vaak liggen ze tussen ander snacks, bijvoorbeeld chips. Er zijn tegenwoordig veel soorten tortillachips. Naast de naturel soort, zijn er vele smaken op de markt gebracht. Er zijn verschillende merken die tortillachips fabriceren. Vaak maakt de fabrikant niet alleen de chips, maar ook de bijbehorende dipsauzen. De naturel tortillachips zijn over het algemeen goedkoop. Ze worden verkocht in plastic zakken. Ongeopend zijn ze langere tijd houdbaar. Zie hiervoor de informatie op de verpakking. Geopende zakken kunnen het best in een goed afgesloten trommel bewaard worden. Er mag geen vocht bij komen. Zijn de tortillachips minder knapperig geworden, dan kun je ze even een paar minuten in de oven leggen.

Enkele gebruiksvormen van Tortillachips

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met TortillachipsInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven