Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kruidenbouillonblokje

Hier vertellen wij je alles over Kruidenbouillonblokje. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Kruidenbouillonblokje.

Gebruik van Kruidenbouillonblokje

Kruidenbouillonblokjes zijn harde geelbruine blokjes die worden opgelost in water om een kruiden- of groentebouillon te maken. In feite is een bouillonblokje een gedroogde en in kubusvorm geperste bouillon. Bouillon is een smaakmaker en basis voor verschillende sauzen en soepen.

 • lang, zie verpakkingHoudbaarheid
 • smaakmakerSoorten
 • SmaakmakersCategorie
 • In te vriezen

Algemene informatie over Kruidenbouillonblokjes

Een kruidenbouillonblokje is een geelbruin gemêleerd blokje, meestal verpakt in een zilverpapiertje. Eén blokje kan worden gebruikt voor een halve liter kruidenbouillon. Soms wijkt de aanbevolen hoeveelheid hiervan af. Volg in dat geval de aanwijzingen op de verpakking. Door er groenten en eventueel vlees aan toe te voegen, kan in een handomdraai een smaakvolle soep worden gemaakt. Ook andere gerechten worden ermee op smaak gebracht, zoals bijvoorbeeld rijst en risotto. Ook kan een kruidenbouillonblokje worden gebruikt als basis voor pasta’s.

Bouillonblokjes zijn kant-en-klare blokjes die in de supermarkt verkrijgbaar zijn van verschillende merken. De bekendste merken zijn Maggi en Knorr. Kruidenbouillonblokjes bevatten voornamelijk zout en smaakversterkers en staan bekend, als het eenmaal is opgelost als bouillon, om de lage voedingswaarde. Bouillonblokjes zijn ook te koop in de smaken rund, kip, vis en groente. Ze zijn lange tijd houdbaar buiten de koelkast. De hoeveelheid bouillon kan bovendien makkelijk worden verveelvoudigd door per blokje weer de aangegeven hoeveelheid water erbij te doen. Om een sterkere bouillon te krijgen, wordt er minder water toegevoegd.

Er is niet per se een kruidenbouillonblokje nodig om een kruidenbouillon te maken. Het kan ook zelf worden gedaan met verschillende kruiden en groenten. Een bouillon heeft ruim de tijd nodig om de smaak van de ingrediënten op te nemen en mag daarom zeker een aantal uren pruttelen. Sommige mensen laten het zelfs een hele nacht trekken.

Er zijn vele varianten op de kruidenbouillon, want er kunnen verschillende kruiden naar believen worden toegevoegd. Velen gebruiken een mengsel van uien, peper, foelie, laurier, peterselie, thijm, bieslook en andere smaakmakers die lang trekken en met een doek worden gezeefd.

Enkele gebruiksvormen van Kruidenbouillonblokje

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met KruidenbouillonblokjeInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven