Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kipkarbonades

Hier vertellen wij je alles over Kipkarbonades. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Kipkarbonades.

Gebruik van Kipkarbonades

Een kipkarbonade is een stuk kippenvlees dat meestal wordt gebraden, gestoofd of in de oven gebakken. Een karbonade van de kip is het bovenste deel van een kippenpoot, waar meestal een stuk rug en vel aan zit. Kipkarbonades zijn doorgaans een zacht en sappig stukje vlees. Kipkarbonade wordt ook wel kippendij genoemd.

 • in de koelkastHoudbaarheid
 • vleesSoorten
 • KippenvleesCategorie
 • In te vriezen

Algemene informatie over kipkarbonades

Een kipkarbonade is het bovendeel van een kippenpoot. Het onderste deel, bekend als de drumstick, zit hier dus niet aan vast. Meestal zit er ook een stuk rug en vel aan een kipkarbonade.

Kipkarbonades zijn lekker uit de oven, de braadpan en de stoofpan. Met kipkruiden of andere kruiden en specerijen krijgt het vlees een lekkere smaak en kan, afhankelijk van de bakmethode, het vel zorgen voor een knapperig of juist zacht korstje. Het ligt eraan hoe dik en groot de kipkarbonade is, maar over het algemeen duurt het ongeveer een half uur om het vlees te bereiden. Stoven kost iets meer tijd. Karbonades zijn ook lekker als ze onder de grill in de oven worden gelegd. Dit duurt wel iets langer, want de temperatuur is hierbij lager.

Kipkarbonade is kippenvlees. Kippenvlees is de meest gegeten vleessoort, want het is geschikt om zowel bij het ontbijt als bij de lunch en het avondeten te consumeren. Kippenvlees is ook te koop als biologisch vlees. Dat betekent dat de kippen langer leven dan ‘industriekippen’ (ruim 2 maanden), ze meer bewegingsvrijheid hebben en ze een aantal uren per dag naar buiten kunnen om daar rond te scharrelen op begroeide grond. Bio-kippen krijgen niet preventief antibiotica.

Kipkarbonade is lekker bij verschillende soorten groenten zoals broccoli of bloemkool, salade en gebakken of gekookte aardappeltjes. Er zijn echter nog een heleboel andere lekkere combinaties te maken met kipkarbonades.

Enkele gebruiksvormen van Kipkarbonades

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met KipkarbonadesInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven