Coq au vin
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Coq au vin recepten
- Bereiden
- Kookboek van joop
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Magnetron
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Voorbereiden:
- Pel de en halveer ze.
- Borstel de chamignons en snijd ze in plakjes.
- Prik het vel van de kip hier en daar in met een vork.
- Bereiden:
- Doe de basterdsuiker, 1,5 deciliter rode en de in een magnetronschaal en breng de inhoud aan de kook, afgedekt op 80 watt. 3 minuten.
- Laat dit 5 minuten op 400 watt doorkoken.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kip 5 minuten rondom goudbruin.
- Bak de even mee.
- Schep de kip en de spekjes door het sjalot-wijnmengsel.
- Voeg de , , rest van de , bouillontablet en 2 deciliter water toe.
- Zet de schaal afgedekt in de magnetron en verwarm op 800 watt. 12 minuten.
- Schep de kip met een schuimsppaan uit het stoofvocht, leg deze op een schaal en houd even warm.
- Laat het stoomvocht, onafgedekt op 800 watt 10 minuten inkoken.
- Roer glad met 2 eetlepels water en meng dit door het stoofvocht.
- Verwarm onafgedekt op 800 watt, 2 minuten.
- Voeg en toe.
- Serveer de kip in de saus en verdeel de erover.
- Lekker met een gemaengde salade of stokbrood.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Coq au vin42u
-
Recept
Coq au vin voor buffet41u30m
-
Recept
Kip is gek op rodewijn (coq au vin)41u
-
Recept
Coq au vin41u15m
-
Recept
Coq au vin41u20m
-
Recept
Coq au Vin42u20m
Variaties op Coq au vin
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Coq au vin | 10 | Gevogelte |
In wijn gestoofde kip (coq au vin) | 1 | Gevogelte |
Coq au vin van Harm | 1 | Stoofschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
- donkerbruine basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, wijn, maizena
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 657 kcal | 32% | 2628 kcal |
Vetten | 45 g. | 65% | 180 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 29 g. | 11% | 116 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |