Coq au vin

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Magnetron
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden:
  2. Pel de en halveer ze.
  3. Borstel de chamignons en snijd ze in plakjes.
  4. Prik het vel van de kip hier en daar in met een vork.
  5. Bereiden:
  6. Doe de basterdsuiker, 1,5 deciliter rode en de in een magnetronschaal en breng de inhoud aan de kook, afgedekt op 80 watt. 3 minuten.
  7. Laat dit 5 minuten op 400 watt doorkoken.
  8. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kip 5 minuten rondom goudbruin.
  9. Bak de even mee.
  10. Schep de kip en de spekjes door het sjalot-wijnmengsel.
  11. Voeg de , , rest van de , bouillontablet en 2 deciliter water toe.
  12. Zet de schaal afgedekt in de magnetron en verwarm op 800 watt. 12 minuten.
  13. Schep de kip met een schuimsppaan uit het stoofvocht, leg deze op een schaal en houd even warm.
  14. Laat het stoomvocht, onafgedekt op 800 watt 10 minuten inkoken.
  15. Roer glad met 2 eetlepels water en meng dit door het stoofvocht.
  16. Verwarm onafgedekt op 800 watt, 2 minuten.
  17. Voeg en toe.
  18. Serveer de kip in de saus en verdeel de erover.
  19. Lekker met een gemaengde salade of stokbrood.
25
25
25

Variaties op Coq au vin

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Coq au vin
VariatieAantalGang
Coq au vin10Gevogelte
In wijn gestoofde kip (coq au vin)1Gevogelte
Coq au vin van Harm1Stoofschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
  • donkerbruine basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, wijn, maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
657 kcal
32%2628 kcal
Vetten
45 g.
65%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%116 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Coq au vin