Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kwarteleieren

Hier vertellen wij je alles over Kwarteleieren. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Kwarteleieren.

Gebruik van Kwarteleieren

KwarteleierenKwarteleieren worden eigenlijk precies zo klaargemaakt als gewone kippeneieren. Kook ze daarom zoals een normaal kippenei. Prik er met een eierprikker een klein gaatje in en zet ze op in een pan met koud water met een beetje zout. Zet de kookwekker als het water gaat koken (en draai op dat moment de vlam laag). In vijf minuten zijn ze hardgekookt en hebben ze een smeuÔge dooier. Laat ze schrikken in koud water. Kwarteleieren kunnen in allerhande gerechten worden verwerkt. Ze dienen vooral ter decoratie. Men kan er bijvoorbeeld leuke kleine spiegeleitjes van maken.

 • 21 tot 28 dagen na de legHoudbaarheid
 • EierenCategorie
 • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Kwarteleieren

Kwarteleieren zijn de eieren van een kwartel. Een kwartel is een vogel uit de fazantenfamilie en behoort tot de hoendervogels. Het is een kleine, schuwe vogel van maximaal 17 centimeter. Het is een vogel die wel kan vliegen (onhandig), maar zich meer lopend voortbeweegt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen mestkwartels en legkwartels, waarbij de legkwartel wordt gehouden voor de eierproductie. Kwartels mogen niet gehouden worden in de zogenaamde legbatterijen. In Nederland is er een afspraak dat eieren van kwartels die uit legbatterijen komen, niet verkocht mogen worden. Kwarteleieren komen voornamelijk uit de bio-industrie. Eieren van kwartels worden gebruikt vanwege de decoratieve kwaliteiten en de specifieke smaak. De schaal van het kwartelei is licht grijs met donkerbeige spikkeltjes. Ze kunnen worden bereid als gewone kippeneieren, maar ze zijn veel kleiner. Een kwarteleitje weegt ongeveer 25 gram. Ze zijn heel fijn van smaak. Kwarteleieren worden verkocht per 12 of 18 stuks in speciale doosjes. Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar in de goed gesorteerde supermarkt of bij de poelier. Een kwartelei kost ongeveer hetzelfde als een kippenei. Kwarteleieren zijn bederfelijke levensmiddelen en dienen bij aankoop zo vers mogelijk te zijn. Kijk de eitjes na op barsten en vervuiling. Via barsten in de schaal dringen snel bacteriŽn en schimmels binnen. Temperatuursschommelingen hebben een nadelige invloed op de houdbaarheid, die ligt tussen de 21 en 28 dagen na de leg. Bewaar de kwarteleitjes in de koelkast. Eitjes verliezen in een dag op kamertemperatuur meer versheid dan in een week in de koelkast. Bewaar ze in het meegeleverde doosje. Wanneer u graag kwarteleieren eet, en u hebt de ruimte, kunt u zelf ook kwartels in een ren houden. Hebben de kwartels een eitje gelegd? Wacht u dan drie dagen met het consumeren, want pas na drie dagen ontwikkelt zich de specifieke fijne smaak.

Enkele gebruiksvormen van Kwarteleieren

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met KwarteleierenInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven