Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Nougatine

Hier vertellen wij je alles over Nougatine. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Nougatine.

Gebruik van Nougatine

Nougatine wordt vooral ter decoratie van taarten gebruikt, in het bijzonder bij slagroomtaarten, mokkataart, (schuim)gebak, als topping op ijs en desserts. Je kunt nougatine kant-en-klaar in zakjes kopen in de supermarkt (in de schappen van de bakproducten). Nougatine is een krokant strooisel met een smaakmix van karamel en gebrande nootjes. Bewaar nougatine in een afgesloten trommel op een donkere droge plaats. Nougatine is beperkt houdbaar. Raadpleeg de informatie over de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Je kunt nougatine ook zelf maken. Gebruik een verhouding van 100 gram suiker en 200 gram hazelnoten. Je kunt ook een mix van hazelnoten en walnoten nemen. Rooster de noten een kwartier in de oven op 170 graden Celsius. Voor een fijne nougatine, sla je de noten nadat ze afgekoeld zijn meteen een beetje fijn. Voor een grove nougatine laat je de noten nog even heel. Verwarm suiker in een pan met een dikke bodem op laag vuur. Laat de suiker voorzichtig karameliseren. Voorkom dat de suiker aanbrandt. De suiker gaat kleuren. Roer de noten er door en laat het geheel op een bakpapier afkoelen. Je kunt er nu hele brokken van maken, dan heb je zelfgemaakte nougat. Voor nougatine sla je het mengsel fijn met bijvoorbeeld een hamer. 

 • Nux gatumLatijnse naam
 • zie informatie op het etiket van de verpakkingHoudbaarheid
 • BakproductenCategorie
 • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Nougat

Nougat is een lekkernij, vervaardigd uit noten. Nougat is een Frans woord, welke is afgeleid uit het Latijnse nux gatum, wat letterlijk vertaald kan worden in ‘notentaart’. Nougatine is de verfijnde vorm, een strooisel van nougat waarmee vooral gebak veel wordt gedecoreerd. Nougat of nougatine is oorspronkelijk een mengsel van honing en walnoot. De werkelijke oorsprong van nougat is terug te voeren tot in het Byzantijnse Rijk. Hiervan zijn historische vondsten gedaan. Het is al duizenden jaren bekend bij de Grieken. Men denkt dat het recept voor nougat via de Franse havenstad Marseille in Europa is bekend geworden. Tegenwoordig wordt nougat vooral met amandelen en nougatine vooral met hazelnoten gemaakt. De plaats Montélimar in de Franse Provence wordt nog steeds gezien als de plek waar nougat gemaakt wordt zoals hij nu nog steeds bekend is. Bijna alle landen rond de Middellandse Zee kennen een variant van nougat.  

Enkele gebruiksvormen van Nougatine

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met NougatineInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven