Kerstbuik

We zeggen het elk jaar weer: eet niet te veel en maak vooral niet te grote diners. Die kilo's komen er namelijk o zo makkelijk aan, en gaan er pas met een zeer streng nieuwjaarsdieet mondjesmaat vanaf. Dus 'hohoho' met die calorieën en 'hierhierhier' met de worteltjes en selderij.
Om minder grote offers te hoeven brengen, zouden we eigenlijk goede voornemens moeten instellen voor december in plaats van het nieuwe jaar. De grootste drijfveer voor goede voornemens is immers het goedmaken van de zonden die we hebben begaan in december. Maar ja, zonder kerstkransjes, grote stoofpotten, amandelstaven en oliebollen is er eerlijkgezegd ook niet zo veel aan. Zonder lasten geen lusten, zeg maar.
Het kerstvet kan wel enigszins in toom worden gehouden door gewoon met mate te eten en te drinken. Dus in plaats van 3 volle borden op te scheppen, denk je in tapas: van alles een klein beetje. En vooral niet te veel koolhydraten, dus vermijd pasta, rijst en aardappelen en ga vooral voor groente. En ben je erg 'hongerig', drink dan een flink glas lauwwarm water om de maag alvast te vullen. Het gevolg is iets minder goede voornemens dan die je anders zou hebben gemaakt, gewoon omdat het niet zo nodig is. Dag kerstbuik!
Bekijk ook
Geef er wat sjeu aanHet maakt in wezen niet zo veel uit wat we met kerst op tafel zetten. Zolang het maar smaakt en het er een beetje gezellig uitziet. Zelfs het meest simpele aardappelen, groente, vlees-gerecht is al kerstig met de juiste aankleding. Het geheim: kies een bijpassende saus en serveer het vooral niet in een pannetje.