Zelfgemaakte pruimenjam

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Plank

Bereidingswijze

  1. Was de , halveer ze en verwijder de pitten (laat de schil zitten).
  2. Snijd de in stukjes en schep ze in een grote pan met een dikke bodem om met de .
  3. Verwarm het geheel al roerend tot het borrelend kookt.
  4. Laat de massa nog 4 minuten goed doorkoken.
  5. Zet de jampotjes op een plank en vul ze met een juslepel tot aan de rand met hete jam.
  6. Sluit de potjes direct en zet ze 5 minuten op de kop.
  7. Keer de potjes weer en laat de jam afkoelen.
  8. Plak er een etiket en de bereidingsdatum op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • geleisuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (26)

Zelfgemaakte pruimenjam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 26 recensies
RESET

1 kilo Geleisuiker en 1 kilo Pruimen en een beetje citroensap erdoor. Succes!!
Jenny 24 augustus 2014
Ik heb de pruimen in de pan laten koken en de pitten met de schillen eruit gezeeft. 2 kilo pruimen met 1 kilo geleisuiker. de jam is wel wat dun maar erg goed van smaak. lekker op een toetje!
Ite 8 augustus 2014
Heerlijk recept. Ik gebruik nooit kristalsuiker. Met rietsuiker gaat het ook, of met palmsuiker. En ik gebruik altijd iets van agaragar. Kardemom, vanille of gember maken jams ook heerlijk.
browney 22 juli 2014
Ik lees niks over de schil van de pruim, die kan er gewoon bij meegekookt worden?
Janet 22 juli 2014
Ik heb wat citroensap ook erbij gedaan. De dikte van de jam kun je bepalen door langer te koken. Super
Roos 19 juli 2014
Ik heb jam gemaakt volgens recept, gisteravond, maar de jam is nog vloeibaar, kan ik ze weer terug doen in de pan en dan nog wat geleisuiker erbij doen en opnieuw verwarmen?
Gerda van den Adel 18 juli 2014
Makkelijk recept, heerlijke jam. Gelukkig niet zo zoet zoet.
Joyce 17 juli 2014
Super eenvoudig en goed recept! Heb gewoon 2:1 geleisuiker gebruikt
Saffiertje 10 juli 2014
Hoelang is de jam houdbaar???
Sasja 7 juli 2014
Wauw wat een super recept. Die andere waren veel te moeilijk. Echt toppie!
Anne Bartlema 6 juli 2014
Wij hebben deze jam gemaakt, super lekker.
Ans 3 oktober 2013
Wow, wat een heerlijke jam wij hebben al jaren pruimenbomen en eten ze eigenlijk alleen maar nu heb ik er zo veel ik heb de jam nu net klaar en proef wat er in de pan zit heerlijk ga er zeker nog meer... Lees reactie
Dominiek 18 september 2013
Mijn vriendin kan niet tegen geleisuiker dus maak ik het voor haar met rietsuiker, heb ik ook met de vijgen gedaan en dat werkt perfect.
Hanneke 15 september 2013
Een gemakkelijk en heerlijk recept. Ik heb 1 kilo pruimen gebruikt met 500 gram geleisuiker. En pruimen met een paar appels, samen 1 kilo + 500 gram geleisuiker en 2 zakjes vanillesuiker. Het is even... Lees reactie
Bloem 14 september 2013
Ik heb het met gele pruimen voor het eerst gedaan en het is erg lekker.
8 september 2013
Ik heb 2 kilo pruimen gebruikt voor de jam. Ik heb naast de kristalsuiker naderhand ook geleipoeder gebruikt omdat de jam te dun was. Eerlijk gezegd was ik niet zo blij met dit recept. Dat had beter g... Lees reactie
5 september 2013
Je hebt ook gelei suiker voor halfzoete jam. 500 gram geleisuiker op 1250 gram vruchten.
5 september 2012
Heel erg lekker en makkelijk klaar te maken.
Hilda 27 juli 2012
Ik ga van 3 soorten jam maken, zal later de recepten doorgeven.
jiemca 27 juli 2012
Ik heb 1 kg rode pruimen gebruikt. Na ontpitten bleef 850 gram over. 350 gram Van Gilse “Gelei suiker Speciaal” en een zakje vanillesuiker toegevoegd. Het resultaat was 2,5 jampotje heerlijke halfzoet... Lees reactie
Wim on the road 20 juli 2012
Vraag: Hoelang kan ik deze jam goed houden?
Lia L'Abee 12 juli 2012
Je kunt ook gelatine toevoegen dan wordt de jam dikker en hoef je toch niet zoveel suiker toe te voegen.
18 augustus 2011
Als je jam een beetje dun is kun je hem lekker door de kwark of griekse yoghurt doen!
2 augustus 2011
Ik vind hem erg lekker!
28 juli 2011
Normaal gezien gebruik je 1 Kg geleisuiker op 1 Kg fruit. Als je minder suiker gebruikt of te kort laat koken, dan blijft je jam erg dun. Wat ook kan helpen is om wat pitten mee te laten koken, en die... Lees reactie
28 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
603 kcal
30%1206 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zelfgemaakte pruimenjam